Jovanović i Matorčević: Tražimo policijsku zaštitu

Stefanović juče je medijima rekao da „Jovanoviću ni u jednom trenutku nije ukinuto obezbeđenje, da on i dalje uživa bezbednosnu zaštitu policije na način na koji je policija procenila da je adekvatan“.

Podsetimo, predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović koji je uhapšen zbog sumnje da je odgovoran za paljenje kuće Milana Jovanovića, prošle nedelje pušten je iz pritvora, iako je tužilaštvo zatražilo produžetak pritvora.

MatorčevićRanije sam tražio zaštitu, ali je nisam dobio

Urednik portala „Žig info“ Željko Matorčević koji je u oktobru 2018. godine u Leštanima fizički napadnut, rekao je UNS-u da se Milan Jovanović i on nakon puštanja Dragoljuba Simonovića „ne osećaju bezbedno“ i da su spremni da traže policijsku zaštitu.

„U policiji sam nakon što je zapaljena kuća Milanu Jovanoviću rekao da se ne osećam bezbedno i da mi je potrebna zaštita, ali mi ona nije pružena“, rekao je UNS-u Matorčević.

Matorčević je nakon što je ukinut pritvor Simonoviću rekao UNS-u da „niko ne garantuje da on sada neće naručiti i ubistvo, kada su sve poluge vlasti kod njega“.

Podsetimo,  Željka Matorčevića prošle godine je fizički napao mladić i tada mu je slomljena jagodična kost. Do danas napadač nije pronađen.

Ministar Stefanović juče je rekao da je „zabeležen određeni napredak u istrazi tog napada, odnosno da je identifikovano jedno lice koje potencijalno može da bude izvršilac tog krivičnog dela“.

Povodom napada, Matročević je UNS-u ranije rekao da su ga zvali iz policijske stanice na „prepoznavanje“, nakon što je zapaljena kuća Milana Jovanovića.

„Od osoba koje su bile na prepoznavanju video sam ko me je napao. Rekao sam policiji da sam 85% siguran da je to on. Pitao sam ih šta će biti dalje. Odgovorili su da ću o svemu biti obavešten. Februar je, a ja i dalje nisam dobio nikakvu informaciju“, rekao je UNS-u Matorčević.

Podsetimo, UNS je prošle nedelje zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da obezbedi policijsku zaštitu Jovanoviću i Matorčeviću. Članovi Radne grupa za bezbednost novinara iz novinarskih i medijskih udruženja i asocijacija prošle nedelje skrenili su pažnju na moguće loše posledice odluke o puštanju na slobodu Dragoljuba Simonovića, kao i da će ukoliko Jovanović i Matorčević budu smatrali da im je nužna zaštita, MUP-u predložiti da razmotre takvu mogućnost.

Tagovi

Povezani tekstovi