Jovanović: Ne osećam se bezbedno, ćerka predsednika opštine mi fotografiše kuću

To zapravo znači da je od svih osoba koje se dovode u vezu sa ovim događajem – u pritvoru ostao samo Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka i funkcioner Srpske napredne stranke.

Pre dva i po meseca mu je izgoreo auto u garaži pa cela kuća, iz koje je, srećom, na vreme izašao. Odmah je prstom uperio u predsednika opštine Grocka, koji je tek posle više od mesec dana uhapšen. Dok čeka i sudski epilog, kaže da je zadovoljan radom tužilaštva, iako su izvršioci pušteni da se brane sa slobode.

„Ja ne vidim nikakvog razloga da bi oni i dalje ostajali u pritvoru. Voleo bih da što pre počne to suđenje, da se to što pre okonča. Oni su priznali svoje delo, potpisali su izjave u prisustvu svojih advokata, da su oni to učinili. Svi su u lancu priznali, sem gospodina Simonovića“, kaže novinar iz Grocke Milan Jovanović.

Iako je tužilaštvo za Simonovića zatražilo produženje pritvora, Jovanović se boji da bi i on u jednom trenutku mogao da bude pušten. I to nije jedino što ga plaši.

„Vidim da se njegova ćerka priključila, da je ona počela da fotografiše moju kuću i obilazi oko moje kuće, tako da baš ne mogu da se osećam bezbedno… Ne mogu da se osećam bezbedno, niti se osećam bezbedno, a ne znam šta će biti kada Simonović bude izašao“, rekao je novinar iz Grocke Milan Jovanović.

A dok je u pritvoru – još je zvanično na čelu opštine Grocka, jer nije pokrenuta procedura koja bi dovela do njegove smene, podseća urednica u NIN-u Vesna Mališić.

„E pošto su ovi pušteni, možda će i on jednog trenutka kad se stiša ta bura da bude pušten, ali ono što je meni neverovatno – taj čovek, Milan Jovanović, je godinama istraživao jeziv kriminal u Grockoj. On je sam rekao, u jednom od brojeva NIN-a, da se neće smiriti dok sve te afere ne dobiju svoj epilog. Mislim da je ovo društvo dužno da mu pomogne“, kaže Vesna Mališić.

Zbog društva i novinara koji su bili solidarni, Jovanović se nada da će u naredna dva ili tri meseca moći da osposobi porodičnu kuću za život. Kaže, iz početka i od nule.


Video prilog TV N1 pogledajte OVDE.

Tagovi

Povezani tekstovi