Jovanović: Nemam policijsku zaštitu kad se krećem

„Od decembra prošle godine od kada mi je obijen stan u kome boravim, nakon što mi je zapaljena kuća u Vrčinu policijska patrola dežura ispred njega. Međutim, gde god da idem nemam nikakvu policijsku zaštitu“, rekao je Jovanović, komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je u nedelju rekao da „on i dalje uživa bezbednosnu zaštitu policije na način na koji je policija procenila da je adekvatan“. 

Urednik portala Žig info Željko Matorčević rekao je, kako se navodi u saopštenju UNS-a, da su Jovanović i on spremni da traže policijsku zaštitu, jer se nakon puštanja predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića na slobodu „ne osećaju bezbedno“.  

„U policiji sam nakon što je zapaljena kuća Milanu Jovanoviću, rekao da se ne osećam bezbedno i da mi je potrebna zaštita, ali mi ona nije pružena“, rekao je Matorčević za UNS.  

Predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, koji je 25. decembra uhapšen zbog sumnje da je organizovao paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića, ukinut je pritvor 7. marta.


Tagovi

Povezani tekstovi