Jovanović: Sumnja da se na RTS radi po prijateljskim vezama

Izvor:N1
Izvor:N1

Zamenik glavnog i odgovornog urednika lista Nova Nikola Jovanović kaže da je najproblematičniji, u celoj aktuelnoj priči oko javnog servisa, deo o spoljnim produkcijama „koje rade neki posao, a stiče se utisak da RTS ima produkcione sposobnosti da sam radi“.

 

„Imam utisak da se tu negde lovi u mutnom, da se nameštaju cene… Cela situacija u kojoj mi ne možemo transparentno da utvrdimo šta se dogodilo, pogotovo sa izveštajem sa poslednje sednice Upravnog odbora, stvara sumnju da se na javnom servisu radi po prijateljskim vezama, a ne po nekim uzusima novinarske profesije“, navodi gost Novog dana.

 

Kaže da ako su plate na javnom servisu takve da ne mogu da dovedu profesionalca, treba da promene plate.

 

„Jeste pitanje kako RTS raspolaže novcem koji dobija od građana i mislim da bi to trebalo da bude transparentnije“, ističe Jovanović.

 

Na konstataciju da se ne dešava često da predsednik UO ustane protiv menadžmenta, Jovanović dodaje i da se ne dešava često da menadžment istovremeno ćuti na sve.

 

„Mogu da pretpostavim da ljudi koji su u UO su bliski vlasti, ne mogu da pretpostavim da li je tu u pitanju lični interes ili sukob ili borba za neki transparentniji RTS. U svakom slučaju nam on treba. Bilo da je reč o ličnom interesu ili borbi za princip ja podržavam da to treba da se reši, bilo kroz DRI ili budžetsku inspekciju“, kaže urednik lista Nova. Ipak smatra da će biti bure u medijima, ali da nije siguran da će se institucije baviti time, sem možda DRI.

 

Ali dodaje – DRI svake godine iznosi zabrinjavajuće podatke, a time se niko ne bavi.

Tagovi

Povezani tekstovi