Jožef Klem imenovan za v. d. generalnog direktora RTV-a

rtv-logotip-281x281_281x281

Bukvalno u poslednji čas, Upravni odbor pokrajinskog javnog servisa na današnjoj sednici imenovao je dosadašnjeg zamenika generalnog direktora za vršioca dužnosti generalnog direktora

Upravni odbor JMU Radio-televizija Vojvodine danas je imenovao Jožefa Klema za vršioca dužnosti generalnog direktora RTV, saznaje Cenzolovka.

 

Odluka je doneta blagovremeno, baš kao što mu je prošle nedelje preporučeno iz Saveta REM-a, ali, faktički, i bukvalno u „pet do 12“: upravo danas, naime, Klemu, aktuelnom zameniku generalnog direktora i u poslednjih godinu dana, silom prilika/neaktivnosti Upravnog odbora, najvišem rukovodiocu u kući, ističe produžetak ugovora o radu i sa tim ovlašćenja koja mu je poslednjeg dana svog mandata, 6. jula prošle godine, poverio odlazeći generalni direktor Miodrag Koprivica.

 

Morala su, dakle, da prođu 352 dana da bi članovi Upravnog odbora učinili ono što su komotno mogli i na dan svog konstituisanja, 19. jula 2021, ili makar koji dan kasnije. Ne samo da za sve to vreme nisu našli za shodno da imenuju vršioca dužnosti, pa ni da raspišu javni konkurs za izbor generalnog direktora, već je za i današnju odluku, ispada, prethodno bili nužno ih svojski i na sva zvona isprozivaju reprezentativni sindikati u RTV-u i da, naposletku, Savet REM-a 23. juna organizuje „mirovnu konferenciju“ – na kojoj je, paz’te sad, donet zaključak&preporuka da UO blagovremeno imenuje vršioca dužnosti. Samo što ih nisu na kolenima zamolili da spreče kolaps pokrajinskog servisa, čijim se upravljačkim organom imaju smatrati.

 

O mandatu Upravnog odbora na čijem je čelu Marko Ćalić, pojedini članovi UO vole da se hvale kako je sad praksa da sednice traju i po više sati, a ne ko nekad – kratko i pride često elektronskim putem. Ironično, upravo današnju odluku, kojom je izbegnuto da u RTV od sutra više ne postoji ovlašćeno lica za potpisivanje nekih važnih akata, kao što su i plate, doneta je, prema našim saznanjima, eto baš – na elektronskoj sednici.

 

Sadašnji Upravni odbor radi u blago „krnjem“ sastavu – sa osam, umesto devet članova. Savet REM-a je poslednjeg dana juna raspisao javni konkurs za izbor tog nedostajućeg člana, ali i za još jednog, koji će, sva je prilika, zameniti Jovana Adamova zbog odlaska u penziju.

 

Nakon imenovanja vršioca dužnosti, UO sad opet ima sve vreme ovog svega da raspiše javni konkurs za izbor generalnog direktora, pa, možda, i za izbor odgovornog urednika Prvog programa televizije, koji je skoro pa godinu dana u ve-de statusu. Ima se kade, očito, i za rešavanje pitanja prvog čoveka programa – RTV od kraja maja PROŠLE GODINE nema direktora programa.

 

Tagovi

Povezani tekstovi