JP „Informativni centar“ Radio Kosjerić pušten niz vodu?

radio-kosjeric

[box align=’box-left’ id=’8200′]JP „Informativni centar“ Radio Kosjerić pušten je niz vodu jer je, kako tvrdi vršilac dužnosti direktora Milutin Arsić,zbog odlaganja sednice lokalnog parlamenta, zakasnio za sve rokove privatizacije, što gradski čelnici negiraju, navodeći da je problem nastao zbog Agencije za privatizaciju. 

„Agencija za privatizaciju poslala je dopis da se dokumenta sa procenom kapitala dostave do 19. juna, što smo i učinili. Skupštini opštini Kosjerić poslat je dopis 26. juna da donese odluku o modelu privatizacije“, rekao je Arsić Tanjugu. 

Međutim, kako navodi, predsednik Skupštine opstine je po hitnom postupku zakazao sednicu za 30. jun, da bi istu otkazao iz samo njemu znanih razloga.

Time je, ova medijska kuća, kaže Arsić gurnuta niz vodu, a šest radnika biće na ulici.

„Da li je ovo pravna država za koju se svim silama zalaže vlada ni sami više ne znamo“, zaključio je v.d. direktora  JP „Informativni centar“ Radio Kosjerić.

     Sa druge strane predsednik lokalnog parlamenta Dragan Tulimirović kaže da je Agencija za privatizaciju tražila dva puta procenu vrednosti kapitala ovog medija, prvi put zaključno sa 2013., a drugi 2014. godine. 

     „Prilikom prvog roka, u aprilu uradili smo sve u predviđenom terminu. Kada je on produžen, Agencija je 25. juna primila dokument od strane Radio Kosjerića o proceni vrednosti kapitala i isti dan poslala opštini dopis da se izjasni o modelu privatizacije. Međutim, greškom su ga naslovili za predsednika skupštine Milijana Stojanića, umesto na mene, pa je dokument lutao i kasno stigao“, naveo je Tulimirović u izjavi Tanjugu. 

Tulimirović je, zatim, po hitnom postupku zakazao sednicu, ali spisak medija za privatizaciju je objavljen već 29. juna, kada je, kako su mu rekli u Ministarstvu kulture i informisanja, bilo kasno. 

On ističe da je učinio sve napore da se problem reši, uputivši dopis direktoru Agencije za privatizaciju, LJubomiru Šubari .

„Insistirao sam da se poštuje Zakon o privatizaciji koji predviđa da se Skupština o modelu izjasni u roku od 15 dana od dana dobijanja dokumenta“, istakao je predsednik kosjerićke skupštine. 

    JP „Informativni centar“ Radio Kosjerić osnovan je 9.jula 1993. godine od strane istoimene opštine koja ga finansira već 22 godine. 

Tagovi

Povezani tekstovi