Judita Popović: Zabrana prikazivanja sadržaja jedini mogući odgovor Pinku

Foto: MC
Foto: MC

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Judita Popović rekla je za Danas da je crnogorski regulator postupio u skladu sa svojom nadležnošću, povodom zabrane emitovanja programa emisije „Novo jutro“ TV Pink u Crnoj Gori na šest meseci, nakon emisije u kojoj je voditeljka Jovana Jeremić sa svojim sagovornikom spekulisala o motivima višestrukog ubistva na Cetinju iz avgusta ove godine, narušavajući pritom privatnost građana Crne Gore.

Zabrana prikazivanja sadržaja koji zagađuje medijski prostor jedini je mogući odgovor TV Pink u konkretnom slučaju“, navela je Popović, prenosi Danas.

 

Ova odluka Saveta Agencije za elektronske medije Crne Gore usledila je zbog emisije „Novo vikend jutro“ u kojoj je voditeljka Jovana Jeremić razgovarala sa Bracom Zdravkovićem, koji se u medijima predstavlja kao privatni detektiv, o navodnim uzrocima avgustovske tragedije na Cetinju, kojim je prekršena Konvencija o prekograničnoj televiziji, u delu koji se odnosi na obavezu poštovanja dostojanstva ljudskog bića i osnovnih prava drugih.

 

„Savet je zaključio da emiter u ovom prilogu nedvosmisleno potvrđuje nameru da, na senzacionalistički i provokativan način, privuče pažnju gledalaca, bezrazložno ugrožavajući dostojanstvo i privatnost žrtava i članova njihovih porodica“, saopšteno je nakon sednice.

 

Danas je takođe Savet Regulatornog tela za elektronske medije izrazio najoštriji protest zbog načina i procedure po kojoj je doneta odluka da se na šest meseci ograniči reemitovanje celokupnog jutarnjeg programa u okviru televizija Pink, Pink plus i Pink M na teritoriji Crne Gore, saopšteno je.

 

Tagovi

Povezani tekstovi