Junajted medija nikada nije dala ponudu RTS-u

Odgovarajući na saopštenje RTS-a zašto na njegovom programu nema utakmica reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo, Junajted medija je tvrdila da RTS nije prihvatio ponudu koju su mu poslali.

Niko u RTS-u nikada nije dobio takvu ponudu, pa je netačna i tvrdnja Junajted medije da su „vođeni dugotrajni pregovori“.

RTS poziva Junajted mediju da objavi „dokaze o pregovorima“ koje je dostavila nadležnima u Uefi, a RTS će to tražiti i od organizatora Evropskog prvenstva u fudbalu.

Prema članu 64 Zakona o elektronskim medijima, događaje od posebnog značaja za građane Republike Srbije (na zvaničnoj Listi ovih događaja nalaze se kvalifikacione utakmice naše reprezentacije za Evropska prvenstva u fudbalu) mogu prenositi samo televizije čija zona pokrivanja obuhvata celokupno područje Republike Srbije.

U skladu sa tim, RTS je uputio zahtev Regulatornom telu za elektronske medije da ispita na koji način je došlo do toga da sinoćnju utakmicu prenosi kablovska televizija, odnosno televizija koja ne obuhvata celokupno područje Republike Srbije, čime je značajan deo domaće javnosti lišen mogućnosti praćenja tog prenosa.

Zahtevu RTS-a su se priključile i televizije Prva, O2 i Hepi.

Konačno, RTS ostaje otvoren za sve razgovore i očekuje od Junajted medije da stvarno pošalje svoju ponudu za prenos utakmica fudbalske reprezentacije Srbije.

Tagovi

Povezani tekstovi