Junajted: Premijerka zastupa interese Telekoma

„Mislimo da je ovo jedinstven slučaj da premijerka jedne države, optuži medij kao što je N1 da proizvodi ‘fejk njuz’ i da je sam sebe ukinuo“, ukazuje se u saopštenju.

Junajted medija je podsetila da je Ana Brnabić i pre dva dana na televiziji Pink „mahala“ poslovnom prepiskom dve kompanije, Junajted medije i Telekoma Srbije, iznoseći optužbe da N1 vodi političku kampanju.

Navodeći da je premijerka, ukoliko je zaista želela da o tom sporu iznese istinu u javnost, mogla prvo da se uveri u činjenice, Junajted medija je ukazala da je više od 17 dana, kada je istekao ugovor sa Telekomom, ostavile sve kanale nadajući se da će druga strana regulisati pravni osnov za distribuciju signala.

„Državni operater nije prihvatio nijednu opciju za saradnju koju smo ponudili, a signal naših kanala bez pravnog osnova ne sme da se distribuira, ako se poštuje zakon Republike Srbije“, istakla je Junajted medija.

Kompanija je podsetila premijerku i javnost da je Telekom Srbija zahtevao od Junajted grupe prošle godine gašenje signala RTS u dijaspori i time ostavio milion ljudi bez programa javnog servisa.

„Verujemo da je premijerka imala uvid u sve činjenice, umesto što je zastupala samo Telekomovu stranu, podržala poštovanje zakona, ispred interesa bilo koje kompanije.

Umesto što krivicu prebacuje na nas, Ana Brnabić bi mogla da upita Telekom šta ih sprečava da odgovore na javni poziv i regulišu prava za distribuciju kanala N1“, ističe se u saopštenju.

Tagovi

Povezani tekstovi