Jutarnji program i put do informativnog centra

Osmišljena je i oštampana nova kulisa za studio, „Objektiv“ će dobiti novu špicu i nove prezentere, ove će nedelje biti redizajniran sajt na kojem će moći da se prate vesti onako kako pristižu u redakciju, a od 1. septembra će „Apolo“ emitovati i teletekst.


Direktor „Apola“ Andreja Tomašević, kako je rekao za „Dnevnik“, ima velike planove za oživljavanje gradske televizije i ne samo to, već od nje želi da napravi pravi gradski informativni centar, što bi po registraciji „Apolo“ i trebalo da bude.


– Ideja nam je da povežemo sva gradska preduzeća i ustanove i napravimo portal na kojam bi građani mogli da se informišu o svemu što ih zanima u gradu, ali i, što je nabitnije, da šalju zahteve da na kućnu adresu u roku od 24 sata dobiju bilo koji izvod ili dozvolu iz gradskih ustanova. To je veliki projekat i „Apolo“ će vrlo brzo uraditi kompletan projekat koji ćemo predati Gradskom veću. Oni će odlučiti da li će Grad podržati ovu ideju – objasnio je Tomašević.


Za početak, po Tomaševićevim rečima, to će biti portal na kojem će moći da se dobiju informacije od toga kada je grad osnovan, pa do informacije kako, na primer, zakupiti parcelu u „Lisju“. Projekat oformljavanja jednog ovako sveobuhvatnog informativnog centra tehnički može biti, kako je najavio direktor, realizovan veoma brzo, jedini problem koji on vidi mogao bi biti logistički, odnosno u otporu administracije.


U međuvremenu, „Apolo“ će pokrenuti nove autorske emisije koje će, za razliku od prethodnog perioda, biti okrenute arhitekturi, ekonomiji, putopisima, računarima i kulturi, a najmanje politici.


– Od septembra će krenuti nove emisije, poput „Arhitektons“-a koja će se baviti ovim dinamičnim, ali i problematičnim novosadskim pitanjem, a saradnici i savetnici u pravljenju te emisije će biti stručnjaci iz oblasti arhitekture i urbanizma. Takođe, emitovaćemo emisiju koja će se baviti temama investicionih fondova, kredita i uopšte ekonomskim kretanjima. Imaćemo samo jednu politički emisiju u kojoj će otvorena vrata biti svim političkim opcijama. Kao najvažnija promena biće to što ćemo od oktobra uvesti komunalno-informativni gradski jutarnji program i taj će pravac biti neko naše buduće usmerenje – najavio je Tomašević i dodao da će uskoro na „Apolu“ biti uveden i program na jezicima manjina, što je i dužnost gradske televizije.


S obzirom na to da je, kako je novi direktor rekao, gradsku televiziju preuzeo sa velikim dugovima i u veoma lošem stanju, sve ove promene se sprovode uz veliki trud čitave redakcije. Prvo je vratio sve urednike koji su prethodnoj upravi smenjeni i sa njima je prvo pokušao da pokrene informativnu redakciju. Zatim su usledile pripreme za reorganizovanje i promenu čitavog izgleda „Apola“, koji je sada dobio nove računare i server koji sedam godina nije menjan, a preko kojeg ide čitav program.


A. Vidanović


 

Tagovi

Povezani tekstovi