Kako je Vučić postao Olja

vucic-i-olja

[box align=’box-center’ id=’7641′]

Ali, to je tek samo mali izazov za Vučića. Najmoćniji Srbin pokazao je da je definitivno spreman da preuzme posao doskora najmoćnije Srpkinje, koja je emigrirala sa televizije u štampu, pa sada dva puta mesečno pravi intervjue za NIN.

Taman smo pomislili da je taj format televizijskog isledništva uživo otišao u istoriju, kad, dogodio se čudesan preokret. Umesto Olje Bećković, u studiju je šou vodio Vučić. I umesto jednog voditelja, koji ispituje više gostiju, Vučić je uneo revoluciju u televizijske formate: on sam ispitivao je četvoricu novinara.

Matijina ćerka se vodila principom da postavlja neprijatna pitanja i da pri tim radnjama sopstvenih usana jednako uživa, dok obavlja tu preko potrebnu amputaciju gostovog jezika.

I Vučić je više puta pokazivao da uživa u sličnoj hirurškoj aktivnosti, te su, uz već ispoljene političke razlike, pokazali da ipak imaju nešto zajedničko.

Najavljivano je da premijer u nedelju, upravo u Oljinom terminu „Utiska nedelje” na Devedesetdvojci, sluša teška i neprijatna pitanja koja bi ga eventualno izvela iz takta i napravila od te večeri uzbudljivi politički tok šou.

A zapravo je utisak bio da mu oni vešto asistiraju, dok on, košarkaški rečeno, pogađa čiste zicere. Zlobnici bi rekli da je Milorad Vučelić bio najzadovoljniji jer se više njegovo ime neće spominjati kao primer slatkastog televizijskog intervjua koji je u davna vremena vodio sa Slobom i razbio ga – kao preksinoć Sveta Marjanović Vučića.

Bivša šefica NUNS-a Nadežda Gaće nije čak ni pokazivala ambiciju da se stavi u tu njoj tako daleku poziciju novinara koji pita.

Ona je vodila dijalog što sa premijerom, što sa sama sobom, misleći, verovatno, da je došla na novi randevu NVO sa vođom.

Ivan Cvejić se nije previše mešao u veliku predstavu pomirenja Devedesetdvojke i Ace, koji je zaista pokazao blagu stranu svoje naravi.

Čak je lično najavio „24 minuta” Zorana Kesića, tvrdeći da ga redovno gleda. Nismo primetili da li je držao šipak iza leđa.

Ako je do preksinoć bilo teško poverovati vlasniku B92 i TV Prva da je Oljina ekstradicija sa udarnog termina na nekakav B92 Info kanal, malo gledanu kablovsku filijalu Devedesetdvojke, učinjena kako bi se razvijao novi kanal vesti, što je bilo jednako uverljivo ideji da BiBiSi preseli emisiju „Top gir” na Palminu televiziju – sada je ta teza propala.

Ako je Vučić postao Olja, šta će biti Bećkovićka? Možda uđe u vladu?

Tagovi

Povezani tekstovi