Kandidat i Dule Savić

Za po devet članova upravnih odbora dava javna servisa, podneto je, kako nezvanično saznajemo, oko 70 kandidatura. Osim velikog inetresovanja za članstvo u upravnim odborima i struktura kandidata je šarolika, pa tako, osim novinara ima i univerzitetskih profesora, glumaca, sportista…


Među kandidatima su Snježana Milivojević i Rade Veljanovski na predlog Nezavisnog udruženja novinara Srbije, dok je Udruženje novinara Srbije za upravni i programski odbor kandidovalo Ninu Brajovića i Ivicu Milosavljeviča.


Za najvažnije telo budućeg javnog servisa kandidovali su, kako nezvanično saznaju „Novosti“, i poznati kopmozitor Kornelije Kovač, glumac Nebojša Dugalić, ali i nekadašnji centrafor Crvene zvezde-Dušan Savić.


Za programske odbore dva javna servisa, koji treba da zastupaju interese gledalaca i slušalaca, prijavilo se oko stotinu kandidat, uglavnom novinarske struke. Na predlog Saveta za radiodifuziju Skupštine Srbije i Vojvodine imenovaće po dvanaest članova, dok će po šest kandidata ovih odbora biti izabrano iz redova narodnih poslanika.


S.R.

Tagovi

Povezani tekstovi