Kapetan Dragan: Danila Vučića i mene napada novinarska gamad

Foto: YT Printscreen
Foto: YT Printscreen

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, izneo je niz optužbi i kleveta na račun medija koji su na negativan način izveštavali o peticiji za pomilovanje ubice premijera Zorana Đinđića, koju je pokrenula njegova fondacija.

On je rekao da ga novinarska gamad napada, kao i Danila Vučića „jer ništa ne mogu da nađu njegovom ocu“.

 

Na konferencija za medije „povodom građanske peticije za pomilovanje ratnog heroja Zvezdana Jovanovića“, koja se održala u prostorijama Udruženja novinara Srbije, Kapetan Dragan se zahvalio „patriotskim medijima“ – Informeru, Pinku i Hepiju, dok je ostale označio kao „izdajnike svoga roda i prodane duše“, koji „dobijaju novac iz Amerike i Evrope“.

 

– Više od 200 naslova u srbomrzačkim medijima je izašlo u vezi sa peticijom za pomilovanje ratnog heroja Zvezdana Jovanovića. Ta gamad koja mrzi sve srpsko naziva me ratnim zločincem. Vi niste novinari niti ljudi, i to znaju svi u Srbiji – poručio je Kapetan Dragan, dodajući da očekuje podršku svih patriotskih organizacija.

 

On se zahvalio Levijatanu na nesebičnoj podršci, i čuvanju štanda na kojem su se sakupljali potpisi za pomilovanje Jovanovića.

 

Vođa Levijatana Pavle Bihali je na konferenciji nastavio u istom maniru pretnji i targetiranja, navodeći da „nikada neće zaboraviti“ čoveka koji je upro prstom u Kapetana Dragana. Bihali je rekao da je to čovek koji podržava Mariniku Tepić „i njene ustaške đavole“.

 

Upitan o njegovim vezama sa Danilom Vučićem, iako je o njima sam pričao (da su mu sin predsednika Srbije i delije poklonile 30 hiljada dolara, kola i stan), Kapetan Dragan je rekao da je bavljenje time „tipično za izdajnike“. On je, aludirajući na Danas, rekao da izdajnički novinari traže da se ispita poreklo tog novca.

 

– Kada ne mogu da udare na Vučića, spominju mu sina. Danila sam upoznao kada me je sačekao kao deo delegacije nakon izlaska sa trinaestogodišnje robije. Tada sam dobio vreću para, ne znam da li je Danilo nešto u nju stavio, možda vrlo malo. Njega napadaju jer je sačekao svog heroja – rekao je Kapetan Dragan.

 

Zbog čega je Udruženje novinara Srbije ustupilo prostor čoveku koji traži pomilovanje za ubicu premijera i označava novinare kao „izdajnike i strane plaćenike“, nismo dobili odgovor iz UNS-a.

Tagovi

Povezani tekstovi