Kesić: Nikada ne bismo emitovali cenzurisanu emisiju

Bila bi nas sramota da emitujemo nešto ispod čega ne možemo da se potpišemo – ističe za Danas Zoran Kesić, autor i voditelj popularne emisije „24 minuta“, povodom polemike koja se pojavila na društvenim mrežama o tome da li je poslednja emisija emitovana tokom novogodišnje noći na Televiziji 02 – cenzurisana.

Naime, tradicionalna novogodišnja epizoda „Zlatne šolje 24 minuta“ emitovana 31. decembra trajala je sat vremena, koliko je i bilo predviđeno. Ekipa Njuz neta i Zoran Kesić snimili su više materijala nego što je bilo potrebno, te su delove koji nisu stali u emisiju dan kasnije postavili na svom Jutjub kanalu.

Iako je voditelj Kesić objasnio o čemu je reč, mnogi su, uključujući i neke poznate ličnosti, insinuirali i čak tvrdili da je novogodišnji specijal „24 minuta“ – cenzurisan.

Na društvenim mrežama povela se oštra polemika, u kojoj su mnogi, bez ikakvih dokaza, tvrdili da je bilo intervencija sa strane. Bilo je tu čak i uvreda na račun Zorana Kesića, tvrdnji da se „prodao“, da „pristaje na cenzuru“…

„Zaigrali smo se malo na snimanju Zlatne šolje i uspeli da snimimo rekordnih 85 minuta emisije. Pošto je dogovoreno trajanje bilo tačno 60 minuta, morali smo da, teška srca i suznih očiju, isečemo ogromnih 25 minuta emisije. Integralna verzija je na našem Jutjub kanalu. Skrećemo pažnju na blago poput ovog. Lane Gutović i debeli crv“, napisao je Kesić pre nego što je okačio integralnu verziju emisije na društvene mreže.

Gost analitičar Lane Gutović je aluzijom na mamac za pecanje, aktuelnu vlast uporedio sa debelim crvom koji će izaći iz rupe ukoliko demonstracije opstanu, odnosno demonstranti budu uporni.

Iako su mnogi stali u odbranu Kesića i njuzovaca, navodeći da je i emitovanih 60 minuta bilo „ubitačno“, te da je jasno da nema govora o cenzuri, pojedini teoretičari zavere su nastavili sa tvrdnjama da je bilo cenzure, optužujući ekipu da su podlegli pritiscima. Mnogi nisu prezali vređanja autora, zanemarujući sve što je emisiji emitovano.

– Što se tiče Lanetovog „crva“ to je samo i isključivo naša glupava greška i nema tužnije osobe od mene što TV gledaoci to nisu čuli – podvukao je Zoran Kesić za Danas.

Tagovi

Povezani tekstovi