Ko će biti sledeći „junak“ vranjanskog uživo serijala „Južni vetar“?

Izvor; Marko Somborac
Izvor; Marko Somborac

Serijalu kada je u pitanju Dejan Nikolić Kantar nema kraja.

 

 

Poslednja „epizoda“ vezana za ovog kontroverznog biznismena i „upravnika Vranja“ desila se kada je prošle nedelje nestao kompletan sudski spis iz Višeg suda u Vranju.

 

Prethodno su zakazivana i otkazivana suđenja u Osnovnom sudu u Vranju.

 

Činjenica da je Nikolić u poslednje dve godine u centru pažnje svekolike javnosti ne samo u Vranju već i u Srbiji govori nam o moćnom čoveku i nemoćnim institucijama sistema u državi u kojoj živimo.

Kada je pre skoro tri decenije preživeo atentat u kome je pod njegov automobil postavljena eksplozivna naprava, Dejan Nikolić je formalno inaugurisan na presto kojim i danas suvereno vlada, uprkos činjenici da se nalazi na izdržavanju jedne od mnogobrojnih kazni u Centralnom zatvoru u Beogradu odakle dolazi na suđenja u rodni grad.

Od tada i počinje taj serijal „Južni vetar“ uživo u Vranju, koji po svojim dimenzijama i količini nasilja prevazilazi ono što su osmislili maštoviti dramaturzi televizijskog serijala.

 

Nelegalne kockarnice, napadi na načelnika vranjske policije Igora Živkovića, nelegalni pokušaj preuzimanja prostora redakcije OK Radija, pretnje Oliveri Vladković, vlasnici ovog medija i njenim saradnicama, „raspisivanje plakatirane poternice“ za Veranom Matićem iz Stalne grupe za bezbednost novinara, pretnje u sudu…

 

Kako je rasla finansijska i svaka druga moć, Dejan Nikolić Kantar uspevao je da pokaže da je on „sistem“ i da je jači od svih policijskih i pravosudnih institucija.

 

Koliko je samo nemoći pokazala gradska naprednjačka vlast u Vranju nemajući smelosti, a posedujući zakonske mehanizme da sruši nelegalno dozidani objekat uz prostor redakcije OK Radija. To traje duže od dve godine.

 

Kao da se „ohladio“ i bivši načelnik policije u Vranju Igor Živković. Zaćutali su novinari, policijski sindikat, javnost u gradu.

 

Kantar pokazuje i svoju pokloničku privrženost aktuelnom predsedniku Srbije i njegovoj stranci, jer njegovi advokati su „abonenti“ Pinka u „razjašnjavanju nevinosti“ njihovog klijenta.

 

Krug se zatvara podsećanjem da je na jednom od suđenja za pretnje novinarima OK Radija, ispred zgrade Osnovnog suda u Vranju bilo stotinak građana obučenih u majice sa likom Aleksandra Vučića.

 

Oni su nosili i parole „Predsedniče, pomozi“. To kao da je jasni signal pravosuđu, ali i novinarima da znaju koji film gledaju.

 

Ovde nema epiloga jer posrtanje traje, a pitanje je ko će biti sledeći „junak“ vranjanskog uživo serijala „Južni vetar“ koji producira Dejan Nikolić Kantar, uz sasvim sigurnu podršku samo njemu znanih sponzora. A dok je njih, biće i Kantara.

Tagovi

Povezani tekstovi