Ko je sve pomogao "drugu nemačku okupaciju"

Prema Skulićevim rečima, oni su omogućili otuđenje velike imovine „Politike“, čijih je 60 procenata akcija bilo u vlasništvu malih akcionara, a 40 odsto državnog kapitala. Slavica Čedić je optužena da je, bez odluke Skupštine akcionara, potpisala ugovor o prenosu celokupne opreme, 1.200 maloprodajnih objekata, prava na izdavanje dnevnog lista Politika i drugih 14 izdanja, a matično preduzeće se odreklo osnovne novinske delatnosti.


Skulić je upozorio na činjenicu da je „Vac“ u Esenu registrovao svoju „prljavu“ firmu-ćerku pod nazivom „Balkan“. Firma registrovana sa samo 50.000 nemačkih maraka kapitala prodaje „Politici“ repromaterijal po znatno višim cenama od regularnih. Autor kaže da je „Balkan“ već osvojio štampane medije u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji.


Jedan od malih akcionara AD „Politika“ Svetislav Vasiljević objasnio da je na AD pao veliki deo gubitaka PNM-a (Politika njuspejpr magazins), a da se neracionalna podela gubitaka direktno odražava na plate zaposlenih. Prema njegovim rečima, u ugovorima sa „Vacom“ nije precizirano ko snosi deo tih gubitaka. Vasiljević je istakao da u „Politici“ ima puno malverzacija i zloupotreba položaja, a da odgovorni na visokim položajima, umesto krivičnih prijava, dobijaju otpremnine za odlazak iz kuće.


Miodrag Skulić pozvao je kolege diplomirane ekonomiste u „Politici“ da ne potpisuju lažne bilanse i da kažu istinu akcionarima da „svoje akcije mogu slobodno smatrati bezvrednim papirima koje slobodno mogu baciti sa vrha zgrade koja se nekada zvala „Politika“.


 

Tagovi

Povezani tekstovi