Ko laže: Rodić ili ministar?

BEOGRAD – Povodom intervjua i napada ministra Dinkića, oglasio se Radisav Rodić, vlasnik Kurira i Glasa javnosti.
– Gospodine Dinkiću, ja sam kao privatnik registrovan 3. marta 1968. godine. Privređivao sam u zemlji i inostranstvu. Pre četiri dana napunih 38. godina privatnog privređivanja. Za to vreme napravio sam više stotina građevinskih objekata, kupio sam više hiljada raznih proizvodnih mašina; kupio sam više stotina teških građevinskih mašina i toliko teških teretnih vozila i to sve svojim danonoćnim radom i zarađenim parama. Zaposlio sam i danas zapošljavam više hiljada radnika.


Registrovao sam 1999. godine prvo Kapital društvo u Srbiji sa osnivačkim bilansom od preko 10 miliona dolara. Mojim kapitalom donetim iz inostranstva i kapitalom mojih stranih partnera revitalizovao sam više fabrika u Srbiji. Napravio sam savremenu štampariju i pokrenuo dve dnevne novine u Srbiji. Preživeo sam Titovo vreme, progon Dragoslava Draže Markovića i njegovih podanika, zbog kojih sam i otišao u izgnanstvo. Preživeh Miloševićev i JUL-ov teror, a sve zarad podrške demokratskim promenama željno očekujući demokratiju u Srbiji. Ne doživeh demokratiju, jer naiđe elementarna nepogoda oličena u Vladimiru Bebi Popoviću i Goranu Vesiću koji nastaviše da me proganjaju i ucenjuju. I sada, eto, doživeh da me „cunami“ srpske privrede oličen u vrlom nam ministru Mlađanu Dinkiću ucenjuje i proganja, pokušavajući da od mene iznudi podaničku poslušnost i da me prinudi na ono na šta nisam pristao ni u jednom režimu za mojih 38 godina privatnog rada. Gospodine Dinkiću kad Vi bejaste guverner vaš tadašnji prethodnik i njegovi podanici vratiše opljačkan novac svim srpskim medijima samo Glasu javnosti i štampariji kao najvećim žrtvama i najviše opljačkanim nije vraćeno oteto, opljačkano, oduzeto. Juna 2001. godine rekoše tadašnji vladari Srbije Slavoljubu Kačareviću, tada glavnom uredniku Glasa javnosti i meni u zgradi Vlade Srbije, pred TV kamerama:“ „Strpite se, razliku ćemo vam vrlo brzo nadoknaditi.“


To vrlo brzo nije došlo ni do danas. Vaše Ministarstvo finansija Srbije, i njegova Republička uprava javnih prihoda, na čijem je čelu vaš službenik Vladimir Ilić nam duguju po obračunu od pre šest meseci 550 miliona dinara, kada smo mi Vama bili dužni 23 miliona dinara – tvrdi u odgovoru na Dinkićeve napade, Radisav Rodić, vlasnik Kurira i Glasa javnosti, a zatim dalje navodi:


– Po najnovijem rešenju Republičke uprave javnih prihoda, po Vašem ličnom nalogu naš dug je skočio sa 23, na 28 miliona dinara, pa bi po tom principu vaš dug prema nama sa 550 miliona trebalo da poraste na barem 650 miliona! G. Dinkiću, vratite Glasu opljačkano, isplatite nam dug koji je 25 puta veći od našeg duga. Redakcija i ja ćemo odmah izmiriti sve što država traži od nas, a razliku ćemo dati u humanitarne svrhe za pomoć invalidima i deci Srbije.


Ministre, sramota je da Gebelsovim metodama pokušavate preko Vama podaničkih medija da blatite mene, Radisava Rodića i moje firme, da sam ja vama nešto dužan, jer je to notorna neistina. Istina je potpuno drugačija – Vaše ministarstvo duguje mojoj firmi koja izdaje dnevni list Glas javnosti.


Gospodine Dinkiću, niste ovde Vi jedini krivac. Kriva je i cela vlada za ono što radite meni i mojim medijima. G. Dinkiću, voleo bih da javnosti kažete kako ste ubedili g. Koštunicu da Vam dozvoli da radite to što radite, ne samo meni već i celokupnoj srpskoj privredi, jer pokazatelji Vašeg ministrovanja su katastrofalni za celokupnu srpsku privredu. Izgleda, Vi funkcionišete po principu – što narodu gore, to za vas bolje – kaže u svom odgovoru na Dinkićeve napade u intervjuu Kuriru, Radisav Rodić, vlasnik dnevnih novina Kurir i Glas javnosti.


 

Tagovi

Povezani tekstovi