Ko plaća medije za kampanju

vucic-680x430-1

[box align=’box-left’ id=’7598′]

To je za mene velika sramota i mi to kao Vlada Srbije nećemo nikad da radimo – rekao je Vučić. 

On je dodao da bi bilo veoma loše da se potvrde njegove reči da Pokrajina u predizborno vreme daje 700 miliona dinara „baš onima od kojih očekuje najveću podršku za očuvanje kriminalne i katastrofalne šesnaestogodišnje vlasti”.

Ubrzo je na tu izjavu saopštenjem reagovala Pokrajinska vlada, navodeći da Vojvodina izdvaja novac za medije za informisanje o radu Pokrajinske vlade i pokrajinskih organa, što je njena zakonska obaveza. 

„Osim toga, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje izdvojiće, u tekućoj godini, 440.725.300 dinara za sledeće namene: 294.225.300 dinara za subvenciju medijima kojima su osnivači saveti nacionalnih manjina, što je zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o nacionalnim savetima nacionalnih manjina. Izdvojiće se 72.000.000 dinara za potrebe RTV Vojvodine, čime se pomaže pokrajinskom medijskom servisu da prevaziđe teškoće izazvane ukidanjem radio-televizijske pretplate”, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Dalje se navodi da se ostatak novca izdvaja za projektno finansiranje medija koji informišu u AP Vojvodini na nacionalnom, pokrajinskom, regionalnom i lokalnom nivou, što je, kako tvrde, zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima. 
„Nakon svega navedenog, želeli bismo da znamo koju od navedenih kategorija medija premijer Vlade Republike Srbije smatra za onu koja daje najveću podršku ’za očuvanje kriminalne i katastrofalne šesnaestogodišnje pokrajinske vlasti’”, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi

Povezani tekstovi