Koalicija: Šefica opštinske PR službe ne može biti član Komisije za dodelu sredstava

medijska-koalicija-1

[box align=’box-left’ id=’8258′]

Podsećamo, članom 20. ovog Pravilnika predviđeno je da se za člana konkursne komisije imenuje lice koje je nezavisni stručnjak za medije, ili je medijski radnik, kao I da predložena lica ne smeju biti u sukobu interesa, niti obavljati javnu funkciju. Ukazujemo na čiinjenicu da je za člana komisije u Prokuplju imenovana  šefica Službe odnosa sa javnošću Opštine Prokuplje, što nije u skladu sa pomenutim članom Pravilnika Ministrarstva kulture I informisanja.

Pozivamo nadležne organe Opštine Prokuplje da izmene rešenje o obrazovanju konkursne komisije I usklade ga sa odredbama Pravilnika.

Takođe, podsećamo da Koalicija novinarskih I medijskih udruženja nije predložila svoje kandidate za članove komisije u Prokuplju, jer su nadležni u lokalnoj upravi odbili da otklone nepravilnosti u konkursu, na koje im je Koalicija blagovremeno ukazala.

Napominjemo da Koalicija novinarskih i medijskih udruženja radi opsežan monitoring sprovođenja medijskih zakona i rada nezavisnih komisija za sufinansiranje medijskih projekata u skladu sa javnim interesom.

Koaliciju čine Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i PU ‘’Lokal pres’’.

 

UNS, NUNS, NDNV, ANEM I PU ‘’Lokal pres’’

Tagovi

Povezani tekstovi