Kojadinović: Neka Vlada odluči ili ja ili Cekić

Ministar kulture i informisanja Dragan Kojadinović u četvrtak će na sednici Vlade zatražiti poništavanje konkursa za dodelu nacionalnih frekvencija.


– Neću ništa da očekujem, ali ću tamo da predočim kako stvari stoje. Po međunarodnim konvencijama Vlada treba da verifikuje odluku Radiodifuzne agencije. U međunarodnim propisima se kaže da Vlada ne može da prenese pravo na „izvođača radova“. Kao što je nadležna za struju, autoputeve, naftu, rudnike, tako je nadležna i za frekvencije. RRA jeste nezavisna, ali Vlada mora da verifikuje njihovu odluku. Pogotovo ako se cela Srbija pobuni protiv takvih rezultata – kaže ministar Kojadinović. On ističe da nema ništa protiv Nenada Cekića, predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije, ali kaže da se mu je nekada bio mnogo simpatičniji.


– Cekić pokušava ovo da prebaci na privatan plan. Izmišlja najgnusnije laži. Ja nikada ne idem u kafanu. Mi smo godinama radili u istoj zgradi, u „Beograđanki“ smo imali restoran u kome je on sedeo više nego ja. Ipak, ja zaista nemam ništa protiv njega. Čak mi je jedno vreme bio i simpatičan. Na žalost, ovakvim postupcima je anulirao svoj nekadašnji doprinos za slobodu novinarstva. On se sada oseća zaštićeno jer ima leđa, a ja nemam. Voleo bih da se Vlada izjasni koga podržava. Ja sam ovu inicijativu pokrenuo bez konsultacija sa šefom stranke. Ipak, sada me cela stranka podržava – objašnjava Kojadinović i tvrdi da on nije glasnogovornik ni BKTV ni RTL-a kao što to neki pokušavaju da prikažu, a sa Cekićem je juče hteo i verbalno da se obračuna u jednoj televizijskoj emisiji.


– Zvali su me da gostujem na RTS-u u emisiji „Upitnik“ i kada su mi rekli da će i Cekić biti gost odmah sam prihvatio. Na žalost, saznao sam da je on naprasno morao da otputuje, pa je otkazao učešće u emisiji. Ako je toliko hrabar, trebalo je da se pojavi. Ja imam argumente i ne zanima me ko stoji iza njega – kaže Kojadinović i dodaje da je do sada dobio poruke od nekoliko ministara koji se takođe ne slažu sa odlukama Radiodifuzne agencije, ali nije hteo da precizira o kome se radi.


Neven Džodan

Tagovi

Povezani tekstovi