Kojadinović osudio tekst Nacionala

Ministar kulture i informisanja Srbije Dragan Kojadinović najoštrije je protestovao zbog teksta u današnjem „Nacionalu“ u kojem je kritikovan rad direktorke Istorijskog arhiva Beograda Branke Prpe i pozvao glavnog urednika da reaguje povodom tog članka.

 Očekujem da se oglasite i ne dozvolite bilo kom svom novinaru da u ime slobodnog novinarstva seje klevete i zlu krv, naveo je Kojadinović u otvorenom glavnom uredniku „Nacionala“.

U tekstu „Branka Prpa amnestira NATO ubice?!“, „Nacional“ piše da u

publikaciji o izložbi „Dvadeseti vek – doba ratova – stoleće zlih“ Istorijskog arhiva Beograda, čiji je Prpa direktor, postoji naslov „Rat s NATO 1999. godine“, a autor teksta upitao je „da li to znači da je Srbija napala NATO“.

List piše da je novinar Slavko Ćuruvija, koji je ubijen 11. aprila 1999. godine, „živeo u vanbračnoj zajednici sa Prpom“, a autor teksta upitao je da li je „tragična sudbina Ćuruvije isključivo vlasništvo koje samo Prpa može da eksploatiše…“.

U članku se navodi i da je istoričarka Branka Prpa „jedna od Hrvatica na dobrom položaju“.

U otvorenom pismu glavnom uredniku „Nacionala“ ministar Kojadinović upozorio je da je „završnica ove opasne storije zapravo najcrnja optužnica, optužnica da istoričar Branka Prpa radi protiv Srba i Srbije. I to najpre zato što je Hrvatica…“, naveo je Kojadinović, ocenivši takav stav neprihvatljivim.

Tagovi

Povezani tekstovi