Kolegi obećala besplatnu čitulju

Naime, u nedavno pokrenutom valjevskom nedeljniku „Pečat“ njegova urednica Željka Milićević, u broju od 7. maja javno je obećala starijem klegi Branku Vićentijeviću, dopisniku agencije Beta iz ovog grada, da će mu besplatno u svojim novinama objaviti čitulju.


„Imam i dobru volju da mu, u trenucima kada se se sve razmirice zaoravljaju, izađem u susret u vidu besplatne čitulje u 8.000 primeraka“, navodi se pored ostalog u tekstu urednice Milićević uz poruku :“Vidimo se u čitulji“.


Povodom ovog teksta juče su zajedničkim saopštenjem reagovali novinari valjevskih redakcija i dopisnici iz ovog grada najoštrije osuđujući uvredljivo obraćanje urednice lista „Pečat“ kolegi Vićentijeviću.


„Ovakav vid komunikacije, bez ulaženja u sadržinu i detalje međusobnog spora, je ispod elementarnog nivoa ljudskog dostojanstva i predstavlja tešku uvredu ne samo za onoga kome je upućen, već i za institut javne reći uopšte“, navodi se u saopštenju valjevskih novinara uz poziv nadležnim državnim organima da istraže da li u objavljenom tekstu ima elemenata krivičnih dela i da u skladu sa tim prduzmu odgovarajuće mere.


B. N.

Tagovi

Povezani tekstovi