Kome smeta Radio 016

U saopštenju Demokratske stranke podeljenom novinarima postavlja se pitanje po kom osnovu je ovaj radio postao „javni servis“ opštine Leskovac, uz čuđenje zašto se pozamašna sredstva lokalne samouprave daju toj radio-stanici. Demokrate zahtevaju da načelmik Uprave društvenih delatnosti Jovica Đorđević, profesor književnosti, podnese ostavku, a da zbog „navodne sposobnosti“ na to mesto bude postavljen Jovica Tomić.


Direktor i vlasnik Radija 016 Jugoslav Tomić, ističe da je na otvorenom konkursu za sve medije u Republici prihvaćen projekat „Podrške profesionalnom razvoju medija Srbiji“, koji preko Evropske agencije za rekonstrukciju finansira Evropska unija, a realizuje Medija centar u Beogradu.


– Ponosni smo što smo se našli među 19, od 83, medija čiji su projekti prihvaćeni – dodaje Tomić. On podseća da njihov projekat nosi naziv „Jačanje elektronskih medija na jugu Srbije kroz zajedničku proizvodnju radio-programa“. Nosilac projekta je Radio 016 zajedno sa sa „Master“ radio-stanicom iz Preševa i „Kiš“ radiom iz Vranja. Ostvarivanje projekta prate građani Leskovca, Vranja, Bujanovca i Preševa i to na srpskom, albanskom i engleskom jeziku.


– Inače, dvanestogodišnjoj nezavisnosti Radija 016 od lokalne vlasti, između ostalog, govori petogodišnje reemitovanje programa Bi-Bi-Si i dvogodišnje reemitovanje Radija Dojče vele i Glasa Amerike, kada je retko ko to činio u Srbiji, zbog čega sam doživeo mnoge pritiske i pretnje, a pozivan sam i na nekoliko „informativnih razgovora“-precizira direktor Radija 016 Jugoslav Tomić.


Danilo Kocić

Tagovi

Povezani tekstovi