Komisija predložila sufinansiranje devet medijskih projekata

Grad Novi Pazar

Komisija koja je ocenjivala projekte u oblasti javnog informisanja u Novom Pazaru, pristigle na drugi Konkurs Gradskog veća, predložila je da se sa ukupno 6,6 miliona dinara sufinansira devet medijskih projekata.

 

 

Najviše novca prema njihovom predlogu dobiće Sandžak televizija, 1,5 miliona dinara, a najmanje Connect televizija i Udruženje građana Pley on po 300.000 dinara.

 

Projekti Novinske agencije Beta- radija Sto plus i portala Free media biće sufinansirani sa 1,1 milion dinara, a portala A1tv sa milion dinara.

 

Osim njih, biče sufinansirani i projekti portala Takt info sa 500.000 dinara, kao i preduzetnika Džemila Islamovića, koji se bavi proizvodnjom kinematografskih i audio-vizuelnih proizvoda sa 400.000 dinara.

 

Tročlanu komisiju su činili novinarka iz Prijepolja Mileva Malešić, na predlog Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Edib Honić iz Sjenice, kojeg je predložilo Udruženje novinara Srbije (UNS) i Vojkan Ristić iz Vranja, teoretičar, analitičar i praktičar iz oblasti medija.

 

Oni su ocenjivali ukupno 20 pristiglih projekata, od kojih 11 nije zadovoljilo kriterijume za podršku.

 

 

Predlog Komisije razmatraće Gradsko veće Novog Pazara i doneti konačnu odluku na nekoj od narednih sednica.

izvor: freemedia

 

Tagovi

Povezani tekstovi