Komitet za zaštitu novinara: Detaljno istražiti pretnje TV N1

U saopštenju CPJ podseća da je policija uhapsila osumnjičenog za slanje pretećeg pisma koje je tokom vikenda stiglo na adresu redakcije N1, preneo je Glas Amerike.

„Pozdravljamo brzu reakciju srpske policije i pozivamo ih da u potpunosti istraže upućene pretnje“, izjavila je u Njujorku koordinatorka CPJ za Evropu i Centralnu Aziju Gulnoza Said. Kako se navodi, preteće pismo stiglo je na adresu TV N1 istog dana kada je predsednik Aleksandar Vučić opisao tu stanicu kao antivladinu. CPJ se poziva na izveštaje publikacije Balkan insajt da je 4. februara Vučić izjavio za privatnu televiziju Hepi da „televizija N1 napada vlasti 24 sata dnevno, sedam dana nedeljno, što čine i brojni nedeljnici i drugi mediji.

“ Komitet je preko imejla uputio zahtev za komentar predstavnicima za štampu predsednika Srbije ali, kako se navodi, još nije dobijen odgovor. CPJ je pisao i Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije sa pitanjima o istrazi koju vodi policija, ali, kako je navedeno u saopštenju u sredu popodne, nije još dobio odgovor.

Tagovi

Povezani tekstovi