Kon: Dao saglasnost za konferencije bez ozbiljnijeg razmišljanja o politizaciji

„Mi jesmo pitani da li smo saglasni i rekli smo da jesmo. Razlog je što se pojavljuje korona virus po redakcijama. I zato smo i pristali, nije se dubiozno razmišljalo o tome. To se radi i u drugim zemljama i nismo videli problem u tome. To može i ne mora, ali je u svakom slučaju korektno. Dao sam saglasnot, bez ozbiljnijeg razmišljanja o politizaciji“, naveo je Kon.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar dodao je da je bitno da svi građani znaju da se nalazimo u nedelji koja je najbitnija za nas i kada je mogućnost prenošenja korona virusa najveća.

„S obzirom da se nalazimo u toj nedelji i da u mnogim redakcijama ima obolelih, stav je bio da sprečimo mogućnost da se prenosi infekcija“, naglasio je Lončar.

Na početku konferencije rečeno je da je stiglo oko 100 pitanja novinara i građana u poslednja 24 sata.

Podsetimo, kako je saopšteno juče iz Vlade Srbije, zbog sve veće zabrinutosti novinara, snimatelja i fotoreportera za svoje zdravlje, i nakon prigovora o ugroženosti na konferencijama za medije predsednika i članova vlade, kao i stručnjaka, od danas nije omogućeno prisustvo novinara konferencijama već se pitanja postavljaju online.

Sagovornici portala Danasa iz medijske sfere slažu se u jednom – da vlasti očigledno nije odgovaralo da svi čuju pitanja profesionalnih medija.

U Srbiji je od juče do danas registrovano još 275 pozitivnih slučajeva na korona virus, ali i još tri smrtnih slučajeva. Ukupno je za sada u našoj zemlji 3.380 obolelih i 74 preminulih.

Tagovi

Povezani tekstovi