Konkurenti za emitovanje u Beogradu

Predstavnici privatnih televizija SOS, Metropolis i Palma, koje su konkurisale za dozvolu za emitovanje programa u Beogradu, nadaju se da će Savet Republičke radiodifuzne agencije uzeti u obzir specifičnosti njihovih programa.
Direktor i suvlasnik TV Palma Miodrag Vujović ocenio da je i njegova stanica prepoznatljiv brend, prebacujući odgovornost za emitovanje turbo folka na diskografske kuće, koje to snimaju.
Negirajući da TV Palma ima veze sa TV Jugoskandik i ističući da je nastala po zakonu, kao prva privatna televizija u Srbiji, Vujović je rekao i da je TV Palma bila donedavno u blokadi zbog stravičnih pokušaja guranja te stanice pod stečaj. Vujović je rekao da TV Palma neće emitovati pornografske sadržaje, kao što je činila ranije.
Direktor kanala SOS Dragiša Kovačević je objasnio razloge zbog kojih želi da doprinese razvoju domaćeg sporta, posebno među mladima. Kovačević je kritikovao način merenja rejtinga gledanosti TV stanica u Srbiji posredstvom piplmetara, navodeći da ima pouzdane podatke da neistinito prikazuju stanje.
Predstavnici TV Metropolis, čiji je osnivač vlasnik i rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović, najavili su muzičko-obrazovni program, uz smanjen broj spotova, koji su do sada dominirali.

Tagovi

Povezani tekstovi