Konkurs raspisan po meri jedne lokalne televizije

kraljevo

[box align=’box-left’ id=’7187′]

Unazad nekoliko godina, tri televizije iz Kraljeva prenose uživo sednice i za to ih grad plaća po 100.000 dinara.

Predsednik gradske skupštine Sreten Jovanović kaže da je iznos podeljen na tri televizije pre izvesnog vremena. U odluku da tri televizije prenose sednice skupštine ušlo se iz ljudskog ili socijalnog karaktera, pa je iznos koji je dogovoren za plaćanje prenosa, podeljen na jednake delove. Sada zakon kaže da to mora da bude jedna medijska kuća i moraćemo da raspišemo javnu nabavku, kaže Jovanović. 

Na pitanje, šta će raditi kada se na tender prijave i mediji koji nisu iz Kraljeva i da li će se rukovoditi najpovoljnijom ponudom, Jovanović je rekao da će konkurs prilagoditi kraljevačkim televizijama, ali smo ostali uskraćeni za objašnjenje na koji na koji način će to izvesti. 

U javnoj nabavci mogu učestvovati i mediji iz drugih gradova, koji se vide, ali i slušaju u Kraljevu, jer se mogu prijaviti i radio stanice. Lokalna samouprava je u obavezi da prenosi zasedanja, ali nigde ne piše kako, niti ko će ih prenositi. Svi koji ispunjavaju uslove moći će da konkurišu. Grad Kraljevo je prošle godine platio penale zato što nije raspisao nabavku kaže Violeta Konjokrad, vlasnica TV Kraljeva, radija i novina „Ibarske novosti”. 

Zoran Jovanović, vlasnik RTV „Melos“, misli da bi ovakva praksa trebalo i dalje da potraje. Bilo bi realno da svi dobiju po malo. Trebalo bi da budemo solidarni kao i do sada, ali da se prenosi ubuduće plaćaju po danu, a ne po sednici, jer se dešava da jedno zasedanje traje po nekoliko dana kaže Jovanović.

Za medijske projekte 15 miliona

Polovinom marta završen je konkurs za fi nansiranje medijskih projekata iz budžeta grada Kraljeva. Prijavljeno je 14 projekata sa ukupnim budžetom do 34 miliona, a grad je izdvojio 15 miliona dinara.

Tagovi

Povezani tekstovi