Konkurs za nagradu „Pera Stojanović Tuman“ za najbolji humoristički tekst

Foto: Pixabay

Memorijalna nagrada „Pera Stojanović Tuman“ za najbolji humoristički tekst ustanovljena je 2005. odlukom Upravnog odbora, tada JP RTV Vranje. To je bilo na petogodišnjicu smrti našeg kolege, jednog od doajena vranjskog radio novinarstva, poznatog vranjskog glumca, humoriste i boema Pere Stojanovića Tumana.

Do sada su dodeljene tri memorijalne nagrade naslovljene imenom Tumana. Ove godine, zahvaljujući finansijskoj podršci projektima koji doprinose unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma i unapređivanju profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja Ministartva kulutre i informisanja, Radio televizija Vranje je ponovo u prilici da pozove sve umetničke stvaraoce, novinare, glumce, pisce, scenariste, dramaturge, profesore, da napišu humoristički tekst koji može da se ekranizuje i prikaže našoj publici u novogodišnjoj noći. Time čuvamo vedri duh ovdašnje čaršije ali i sećanje na našeg Peru Stojanovića Tumana.

 

Konkurs je otvorenog tipa, mogu da učestvuju svi stvaraoci bez obzira na mesto prebivališta ali se blaga prednost daje vranjanskom humoru i satiri po čemu smo prepoznatljivi.

 

Autoru najboljeg rada pripada novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara. Prvonagrađeni rad će biti i ekranizovan i premijerno prikazan u novogodišnjoj noći na programu Radio televizije Vranje. Pisane i uredno potpisane radove treba dostaviti do 25. avgusta 2021. godine.

 

Naša adresa je: Radio televizija Vranje, Partizanska 17a, 17501 Vranje i rtvranje@verat.net (Neophodno je radove poslati i poštom i u elektronskoj verziji).

 

Formirana je i Komisija za ocenu radova. To su: Miodrag Popov, novinar i urednik, Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, Gordana Ristić, realizatorka Tv programa i ćerka Pere Stojanovića, Zoran Veličković, direktor naše medijske kuće i Ljubica Zdravković Džonov, urednica programa. Žiri će odluku o najboljim radovima objaviti 7.septembra 2021. na rođendan Radio Vranja pred čijim je mikrofonom Pera Stojanović Tuman širio vedar duh i humor svojim moćnim glasom koji je postao etarski autoritet južnih prostora.

 

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju. Naš broj telefona je 017 422 632 ili rtvranje@verat.net

 

Foto: Promo

Tagovi

Povezani tekstovi