Konkurs za medijski sadržaj – Čajetina

Untitled design

Konkurs se raspisuje radi sufinansiranja proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana opštine Čajetina ; podizanju kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom; zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije; unapređivanju pravne i socijalne države; slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva; razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema; razvoju nauke, sporta i fizičke kulture; afirmacije nematerijalnog i nepokretnog kulturnog nasleđa srpskog naroda i ćiriličnog pisma; zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi; unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji zadovoljavaju potrebe građana opštine Čajetina za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije.

 

Konkurs za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2023. godini raspisuje se za projekte:

 

-proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih za televiziju, radio, internet portale i štampane medije. 

 

Sredstva opredeljena Odlukom o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Čajetina u 2023. godini, iznose 20.000.000,00 dinara od kojih najmanji dodeljeni iznos pojedinačno može biti 50.000,00 dinara, a najveći  4.000.000,00 dinara.

 

Maksimalni iznos sredstava koji se može dodeliti po jednom projektu iz oblasti proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih televiziji iznosi 50% od ukupne vrednosti projekta. Maksimalni iznos sredstava koji se može dodeliti po jednom projektu iz ostalih oblasti iznosi 80% od ukupne vrednosti projekta.

 

Konkurs

Obrazac 1 – Prijava za učešće na konkursu

Obrazac 1 – Budžet projekta

Obrazac 2 – Finansijski deo izveštaja

Obrazac 2 – Narativni finansijski izveštaj

 

Konkurs je otvoren do 31. januara 2023.

Tagovi

Povezani tekstovi