Kontrola medija naručena iz Beograda

Oni su na jučerašnjoj press konferenciji saopštili da nemaju ništa protiv kontrole poslovanja, ali da je indikativno da su od pet pisanih medija i 40-ak elektronskih medija na jugu Srbije inspektori odabrali baš dva jedina nezavisna glasila.


-Indikativni su vreme i način finansijske kontrole, zbog čega smo ministru finansija Mlađanu Dinkiću i direktoru republičke Uprave prihoda Vladimiru Iliću uputili zahtev da nam se kaže ko je sve ovo poručio-rekao je Goran Vladković, vlasnik OK radija. Vlasnik Novina vranjskih Vukašin Obradović izjavio je da u načinu rada finansijskih inspektora prepoznaje politički pritisak.


-Naši izvori tvrde da je inicijativa za slanje inspekcije potekla u lokalnoj samoupravi koja je često na stranicama novina i u emisijama radija, a onda je neko u Beogradu, koristeći svoj položaj, to samo konkretizovao-ocenjuje Obradović.


Obradović iVladković ukazuju da je tako „prozirnu kontrolu medija“ zbog nekih svojih potreba ustanovila aktuelna vlast. Vlasnici ta dva medija žalili su se i Nezavisnom udruženju novinara Srbije, Asocijaciji nezavisnih elektronskih medija i Misiji OEBS u Beogradu.


U.R.

Tagovi

Povezani tekstovi