Korist od digitalizacije za buduće generacije

digitaliyacija-17

[box align=’box-center’ id=’7764′]

O vesti da postoji službena beleška u kojoj je zapisano da je „nalog za ubistvo Slavka Ćuruvije dala Mira Marković“ novinarka NIN-a razgovarala je telefonom sa nekadašnjom predsedicom Jugoslovenske levice.

Na pitanje zašto nikada nije reagovala na tako veliku optužbu da je dala nalog za ubistvo Slavka Ćuruvije, Mira Marković je, između ostalog, za NIN rekla: 

“Te optužbe traju skoro 20 godina. Možda je trebalo da budem energičnija u demantijima odmah, ali je Slobodan smatrao da nećemo da se brukamo, da reagujemo na razne optužbe. Ne mogu ja svakog dana da demantujem da nekoga nisam ubila, ne postoji mehanizam koji može čoveka da odbrani od takvih optužbi i takve propagande“. 

Na pitanje da li je čula da su mediji objavili da postoji službena beleška tadašnjeg načelnika policije Vlastimira Rođe Đorđevića u kojoj on kaže da je Markovićeva dala nalog za to ubistvo, Markovićeva je rekla da to nije tačno. 

“Nikad nisam ni čula za njega, ne znam ni ko je taj čovek. I što bih ja ubijala Ćuruviju, što mi on smeta?! Zašto bih ja ubila Ćuruviju?“, upitala je Markovićeva. 

Ona je potom rekla da nije razmišljala o tome da svedoči putem video-linka ukoliko dobije poziv, kao i da nije mogla da daje naloge Državnoj bezbednosti. 

“Kako bih ja to mogla?! Nisam kontrolisala ni ministarstva, niti sam bila zainteresovana za njih. Možda za Ministarstvo nauke. Ali kako bih ja mogla da dajem naloge DB-u?! I ovo ime što izmišljaju da je sa mnom u kontaktu, ja nikada nisam čula za njega. Ne znam ko je to“, zaključila je Markovićeva za NIN.

Tagovi

Povezani tekstovi