„Košava“ je oduvala zakon

Dokumentacija TV „“Košava“ i Hepi TV nepotpuna je, neodgovarajuća, neozbiljna, često i u sukobu sa zakonskim propisima, saopšteno je juče iz niške TV 5.


Iz ove kuće, koja je ostala bez nacionalne TV dozvole, poručuju da je njihov advokatski i stručni tim došao do šokantnih otkrića uvidom u dokumentaciju učesnika konkursa za dodelu nacionalnih TV frekvencija.


-Izuzimajući „Pink“, B92 i Foks televiziju, dokumntacija ostalih dobitnika nacionalnihj dozvola-pogotovo Košave i Hepija-nepotpuna je, neodgovarajuća, neozbiljn, a često i u direktnom sukobu sa Zakonom o radiodifuziji i krioterijumima za dobijanje frekvencija. Takva dokumentacija morala je u startu biti odbačena, a ne da uđe u proceduru i na kraju još bude i nagrađena nacionalnim frekvencijama. Hepi TV se, na primer, prijavila za celokupni, a ne za specijalni program, za koje je dobila dozvolu-kaže se u saopšđtenju TV 5.


Otkrića stručnog tima televizije  5, kako se navodi, u krajnjoj liniji nedvosmisleno ukazuju da članovi Saveta za radiodifuziju, zapravo nisu ni gledali dokumentaciju učesnika konkursa, pa čak ni osnovni papir-prijavu.


S.R.

Tagovi

Povezani tekstovi