Košava: Kleveta Karićevih odlikaša

Direktorka TV 5 Slavica Nikolić – Čorbić ranije je obmanjivala članove Saveta RRA da u toj televiziji nema kapitala koji je u vlasništvu porodice Karić. Obmanjivanje joj je, izgleda, prešlo u naviku, ali sada netačnim, zlonamernim i besmislenim tvrdnjama o TV Košava ista osoba, uz pomoć svog stručno-advokatskog tima, pokušava da obmane i najširu javnost, odnosno građane Srbije.


Kao što je, na kraju, priznala da porodica Karić ipak poseduje značajan udeo u kapitalu TV 5, ubrzo će priznati da je ponovo, u nedostatku činjenica i argumenata, pribegla metodu obmane u cilju diskreditovanja konkursne dokumentacije TV Košava. Gospođa Čorbić verovatno smatra da je ona lično raspisala Konkurs o dodeli nacionalnih frekvencija pošto njen stručni i advokatski tim donosi odluku da je dokumentacija TV Košava nepotpuna, neodgovarajuća, neozbiljna, a često u direktnom sukobu sa Zakonom o radiodifuziji i kriterijumima za dobijanje frekvencija. To jednostavno nije tačno – dokumentacija TV Košava je potpuna i odgovarajuća, a ozbiljnost i poštovanje Zakona o radiodifuziji sastavni su delovi dokumentacije TV Košava.
Podsećamo gospođu Čorbić da je RRA utvrđivala činjenice relevantne za kriterijume odlučivanja na osnovu priložene dokumentacije podnosilaca prijava, korišćenjem sopstvene Stručne službe, javnim pozivom za evidentiranje radio i TV stanica iz maja 2005, saradnjom s drugim nadležnim službama i organima, kao i javnim razgovorima s podnosiocima prijava, što je inače već navedeno u obrazloženju Odluke o izdavanju dozvola za emitovanje TV programa za teritoriju Republike od 19. aprila 2006.
Takođe ukazujemo i na činjenicu da gospodin Aleksandar Lupšić nije vlasnik TV Košava, već njen direktor. TV Košava je sve svoje obaveze prema državnim organima ispunila, uplatila porez, naknade za autorska prava, kao i naknade za licence. Nakon preuzimanja, s dolaskom novog vlasnika TV Košava posluje pozitivno.
U tekstu objavljenom u vašem listu anonimni novinar R.D. tvrdi da je Danas imao uvid u konkursnu dokumentaciju Košave. Da vas podsetimo – ako je to istinito – to je nezakonito jer niko nije imao pravo iznošenja u javnost dokumenata iz domena poslovne tajne. Uostalom, takva vrsta novinarstva do sada nije bila manir medija poput Danasa.


Aleksandar Lupšić, direktor TV Košava

Tagovi

Povezani tekstovi