„Košava“ priznala da je primila novac od „Pinka“

“TV Košava je u postupku dobijanja frekvencije sve učinila po zakonu i transparentno. Oni koji nisu dobili dozvolu za nacionalno emitovanje na sve načine pokušavaju da nađu nepravilnost i senzaciju u činjenici da je Košava legalno dobila nacionalnu frekvenciju na otvorenom konkursu”, ističe se u saopštenju televizije Košava. Ova televizija navodi da je pozajmicu televizije Pink obavezna da vrati u tačno predviđenom roku, a do sada je vraćeno pet miliona dinara.


Upravni odbor televizije “Pink” juče je ponovio da je davanje pozajmice televiziji “Košava” obavljeno transparentno, u zakonskim okvirima i na osnovu ugovora. “Jasno je da gubitnici na konkursu za nacionalnu frekvenciju danima sprovode kampanju protiv odluke Republičke radiodifuzne agencije i dobitnika frekvencija. Ova poslednja kampanja, direktna lažna i sramna, uperena protiv naše kuće ima za cilj diskreditovanje legalno dobijene dozvole za emitovanje”, saopšteno je iz televizije “Pink”. Dodaje se da je Pink Internašnal kompani pozajmila novac televiziji “Košava”, da je transakcija izvršena legalnom uplatnicom kao i da je “Košava” potvrdila da je taj izvod iz banke priložila RRA u zvaničnoj konkursnoj dokumentaciji. “Pozivamo sve tvorce o pozajmici novca, na šta se svela poslednja kampanja, da pogledaju zakone naše države i probaju da nađu neki član koji zabranjuje da nekom pozajmite novac, na osnovu ugovora i to članici iste asocijacije”, navodi se u saopštenju. “Što se tiče Karićeve televizije, nije ništa novo da plasira takve dezinformacije i da traži senzaciju nemajući druge adute, s tim, što su im se ovoga puta pridružila još dva subjekta, koji takođe nisu ispunili uslove za dobijanje frekvencije i ponašaju se kao nervozni gubitnici”, saopštio je Upravni odbor “Pinka”.


Ističe se i da će “Pink” protiv svakoga ko na bilo koji način učestvuje u klevetama i zlonamernim neosnovanim izjavama uprenim prema toj kući podneti krivičnu prijavu. Savet Republičke radiodifuzne agencije najavio je da će zatražiti od televizija Pink i Košava da dostave dokumentaciju o njihovim međusobnim finansijskim transakcijama i da će se o tom problemu izjasniti na današnjoj sednici.


Kojadinović: Šta će sve isplivati


Ministar kulture Dragan Kojadninović izjavio je da, ukoliko je tačno sve što piše u novinama o pozajmici od 18 miliona dinara Televizije „Pink“ Televiziji „Košava“, treba poništiti konkurs o dodeli nacionalnih frekvencija, a Skupština Srbije treba da izglasa smenu članova Saveta Republičke radiodifuzne agencije. Kojadinović je rekao da se boji da će činjenice o nesavesnom radu mnogih koji su vezani za dodelu nacionalnih frekvencija tek isplivavati.

Tagovi

Povezani tekstovi