Kostić zloupotrebljava službeni položaj

Podnećemo krivične prijave protiv gradonačelnika i načelnice uprave za finansije Milene Nedeljković jer od juna meseca mimo zakona ne izvršavaju službene dužnosti i ne prenose sredstva iz budžeta Narodnim novinama, čiji je osnivač grad – rekla je Panajotović. Ona je kazala da će Narodne ubuduće izveštavati o radu gradonačelnika, Skupštine grada i gradskih organa „u meri koja je interesantna čitaocima“, dok će više prostora dobiti „komercijalne i profitabilne“ teme.
Gradonačelnik Kostić je sredinom prošlog meseca obustavio finansiranje niškog dnevnika uz obrazloženje da su „samovoljno“ uklonile gradski grb s naslovne strane i „neadekvatno“ pratile njegov rad. Panajotović je, međutim, ocenila da je gradonačelnik nezadovoljan kritičkim tekstovima o njegovom radu.
Odbornici Skupštine grada su na poslednjoj sednici zaključili da obustavom finansiranja Narodnih novina Kostić krši zakone o budžetskom sistemu i lokalnoj samoupravi, Odluku o budžetu grada Niša za 2006. i Ugovor o finansiranju koji je u ime osnivača potpisao s Narodnim novinama, i zapretili da će o tome obavestiti republičku Vladu.


Z. M.


 

Tagovi

Povezani tekstovi