Kragujevac: Suspendovani Tviter nalozi Grada i gradonačelnika Dašića

kragujevac

Gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiću suspendovan je Tviter nalog. U objašnjenju koje je istaknuto na samoj mreži navodi se da Tviter suspenduje naloge koji krše pravila ove zajednice. Istovremeno, suspendovan je i zvaničan Tviter nalog Grada Kragujevca – @GradKragujevac.

Za portal Presek u gradskoj upravi su rekli da ne znaju koji je razlog za suspendovanje naloga Grada, te da rade na rešavanju ovog problema, kako bi nastavili da komuniciraju sa Kragujevčanima putem društvenih mreža. Takođe, potvrdili su nam da je suspendovan i Tviter nalog gradonačelnika Nikole Dašića.

 

Da podsetimo, pre pet dana suspendovani su nalozi 12 narodnih poslanika i poslanica iz Srpske napredne stranke, nekoliko funkcionera ove stranke, kao i direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnoa Gujona. Kompanija je tada navela da je to učinjeno greškom.

 

– U ovom slučaju, greškom smo preduzeli mere prinude na brojnim računima i oni su vraćeni. Naš glavni prioritet je da zaštitimo zdravu komunikaciju na Tviteru, navodi se u pisanom odgovoru kompanije Radio Slobodna Evropa (RSE).

 

Takođe, 18. avgusta, suspendovani su i nalozi srpskih ambasada u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je 22. avgusta da su Tviter nalozi ovih ambasada Srbije suspendovani „bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na toj društvenoj mreži”.

 

– Koristeći tehnologiju i ljudske resurse, svake nedelje uklanjamo milione naloga zbog kršenja naših smernica o manipulacijama i spamovima na platformi. U ovom slučaju, greškom smo preduzeli mere prinude na više naloga i oni su ponovo aktivirani, navodi se u odgovoru portparola kompanije Tviter od 23. avgusta.

 

Tagovi

Povezani tekstovi