Kraj Radio Jugoslavije – Međunarodnog radija Srbija

medjunarodni-radio-srbija

[box align=’box-left’ id=’8285′]

Gasi se medij bogate tradicije i dometa, jakih kadrovskih potencijala, do juče velikih planova, a da niko i nikada nije izneo valjane razloge, zbog čega je to trebalo upravo tako uraditi.

Slušali smo pojedinačne, stidljive argumente da je ovaj radio skup, glomazan, prevaziđen, uglavnom od onih koji ni sami u to nisu verovali.

Na drugoj strani, uzaludne su bile ozbiljne analize i preporuke uglednih stručnjaka, profesionalaca, učenih ljudi, pa i običnog sveta da je ovakav svetski radio servis neophodan Srbiji, da na najbolji način prezentuje zemlju u svetu, da se ni jedna ozbiljna država ne odriče ovakvog načina promocije i, mogli bismo reći, jeftine, ali efikasne diplomatije.

Mi, zaposleni u ovom radiju, sve ove godine, trudili smo se da svoju zemlju predstavimo svetu na objektivan način, da vas, slušaoce našeg radija i posetioce sajta upoznamo sa svim važnim informacijama, lepotama, privrednim i turističkim kapacitetima i potencijalima, sa našom tradicijom, istorijom, verom…

Vi ste na pravi način shvatili našu nameru i stekli poverenje u nas.

Uvereni smo da vas nikada nismo izneverili, kao što nikada nismo izneverili ni svoju državu i narod.

Ostali smo dosledni i profesionalni do poslednjeg dana, drugačije nismo ni mogli jer smo na to navikli, a takav pristup su nam u amanet ostavljale i kolege iz ranijih vremena.

Niko nas, posle svega, ne može ubediti da je gašenje Radio Jugoslavije-Međunarodnog radija Srbija opravdan potez.

Bez obzira na to što je država Srbija u ekonomskoj krizi, što je svaki dinar uštede dragocen, što su mnogi građani bez posla, što treba otvarati nova radna mesta, nije nam do kraja jasno zašto je ovaj medij označen kao kočnica ekonomskom napretku zemlje, evrointegracijama, sprovođenju strateških opredeljenja naše države, i zašto ga treba ukinuti jednim jedinim rezom.

Čini se ipak da u osnovi odluke da Radio Jugoslavija bude ugašena, ne stoje opravdani argumenti.

Na kraju, ostaje da konstatujemo da smo ponosni na istoriju našeg radija i na sve što smo radili i vama, našim slušaocima, prenosili.

Ponosni smo i na vas i smatramo da smo imali najbolje slušaoce i korisnike našeg sajta, što ste nam potvrđivali brojnim pismima i mail porukama.

Hvala vam poštovani slušaoci, ma gde bili, što ste nam sve ove godine verovali!

Hvala i građanima Srbije, poreskim obveznicima, koji su nas finansirali sve ove godine.

Nikada ih nismo izneverili i uvereni smo da bi naša sudbina bila drugačija, da su se oni pitali.

No, o tome sada nema smisla govoriti.

Iz Radio Jugoslavije – Međunarodnog radija Srbija, vas sve pozdravljamo i želimo mnogo više sreće nego što smo je sami imali. 

Tagovi

Povezani tekstovi