KRIK o novim napadima: Predstavnici vlasti su sami stavili fokus na Danila Vučića

Smatramo da je veoma važno da predsednik Aleksandar Vučić objasni javnosti prirodu odnosa njegovog sina i Aleksandra Vidojevića koji je, prema policiji, član kavačkog klana. KRIK takođe poziva ministra policije Nebojšu Stefanovića, koji tvrdi da nije tačan nalaz našeg istraživanja da se država obračunava samo sa jednim klanom, da u javnosti kaže imena bitnih članova kavačkog klana koji su uhapšeni i osuđeni u Srbiji.

Nakon što je KRIK juče objavio istraživačku priču o ratu u balkanskom podžemlju, koja sadrži dosad nepoznate podatke o škaljarskom i kavačkom klanu, reagovao je veliki broj predstavnika vlasti napadajući KRIK i pokušavajući da diskredituje našu organizaciju, netačno nas predstavljajući da radimo za opoziciju, pre svega za Dragana Đilasa.

Stavljajući fokus na samo jednu od fotografija koju smo objavili u tekstu, a na kojoj je predsednikov sin Danilo Vučić zagrlio Aleksandra Vidojevića zvanog Aca Rošavi, člana kavačkog klana i huliganske grupe „Janjičari“, predstavnici vlasti iz SNS-a i SPS-a, kao i pojedini tabloidi, KRIK su optužili da „kriminalizuje“ Danila Vučića, da smo ga proglasili za „narko-bosa“ i doveli njegov život u opasnost.

Među prvima se oglasila predsednica skupštine Maja Gojković, koja je naš tekst ocenila kao „nastavak politike koja od dece predsednika Srbije pravi mete“. Ministar policije Nebojša Stefanović nas je nazvao „istraživačima opozicije“, a za našu priču rekao da je „besmislen tekst čiji je cilj… zločinačka namera da kriminaliziuju Danila Vučića, da mu ugroze život“. Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije, istraživanje KRIK-a ocenila je kao kampanju protiv predsednika Srbije, a ministar odbrane Aleksandar Vulin lažno je naveo da KRIK podržava Dragana Đilasa, a da je naš tekst „naručen“. „Danilu ne praštaju što je preživeo koronavirus, a Aleksandru Vučiću što nije za sina tražio ni jednu privilegiju“, piše između ostalog u Vulinovoj izjavi objavljenoj na sajtu njegove stranke – Pokreta socijalista.

„Novi napad na porodicu Aleksandra Vučića, izveden preko portala KRIK, tužno je svedočanstvo o licemerju i monstruoznosti onih koji ne biraju sredstva za ostvarivanje svojih političkih ciljeva“, naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u izjavi koju je preneo RTS.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihjalović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević takođe su tekst okarakterisali kao napad na predsednika i članove njegove porodice.

Predsednik Aleksandar Vučić juče nije želeo da daje izjavu u vezi sa našom pričom, ali je na svojim društvenim mrežama juče objavio fotografiju sa sinom Danilom i uz nju napisao „Predaja nikad nije bila opcija.“

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je na tviteru KRIK nazvala „tabloidinim novinarstvom“, a danas nas je u skupštini optužila da smo zloupotrebili njegovu fotografiju i tako mu život doveli u opasnost.

Saopštenjima su optužbe na račun KRIK-a izneli i ministar finansija Siniša Mali, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je, između ostalog, naveo da smo „ološ lešinarski“.

Uporedo su i provladini mediji objavljivali laži o nama. „Srpski telegraf“, „Informer“, „Kurir“,  „Alo“i „Večernje novosti“ su nas optužile da radimo za opoziciju. Na televiziji Studio B bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti, Božidar Spasić (koji je, inače, osuđen u Beligiji za naručivanje ubistva) rekao je da sumnja da strane službe preko KRIK-a objavljuju tekstove.

Javni servis Srbije, RTS, preneo je napade predstavnika vlasti na KRIK, ali ne i našu priču.

Redakcija KRIK-a sve ove optuže odbacuje kao neistine.

KRIK podseća da se Aleksandar Vidojević u zvaničnoj bazi srpske policije vodi kao član zloglasnog crnogorskog kriminalnog klana, kako smo u jučerašnjoj priči objavili. Njemu se u Srbiji trenutno sudi što je sa grupom huligana upao u noćni klub „Komitet“ u Beogradu i demolirao ga.

 

Tagovi

Povezani tekstovi