Kris Volas prelazi sa Foks njuza na CNN+

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Legendarni televizijski novinar šokirao je gledaoce saopštavajući da napušta Foks njuz i da više neće voditi emisiju čiji je zaštitni znak bio od 2003. godine

Jedan od najcenjenijih televizijskih novinara u SAD, i među kolegama i među gledaocima, Kris Volas saopštio je juče da nakon 18 godina napušta Foks njuz i vođenje nedeljnog političkog tok-šou programa Fox News Sunday.

 

Volas je u saopštenju naveo da prelazi na CNN+, striming servis poznatog njuz kanala koji treba da startuje u prvoj polovini iduće godine.

 

Za mnoge šokantnu odluku novinarski veteran saopštio je na kraju jučerašnje emisije. Godine provedene na Foks njuzu, s čijim je zvezdama večernjeg programa često dolazio u sukob zbog iznošenja dezinformacija i manipulacija činjenicama, Volas je, opraštajući se sa gledaocima, opisao kao „veliku vožnju“ da bi potom poručio da je spreman za novu avanturu. Njegova sada već bivša kuća zahvalila se Volasu na tome što je 18 godina bio deo „zvezdanog tima“ Foks njuza. Do izbora novog stalnog domaćina  veoma gledanog Fox news Sunday na tom mestu smenjivaće se novinari Foks njuza, saopštio je taj njuz kanal.

 

Predsednik kompanije CNN Worldwide, vlasnika CNN-a, ef Zaker rekao je da Volasov angažman u toj kompaniji „govori mnogo o našoj posvećenosti novinarstvu i CNN+, i svi smo ushićeni što će nam Kris pomoći da izgradimo sledeću generaciju CNN i vesti“.

 

Volas (74) je svoju reputaciju stekao izraženim uravnoteženim intervjuima i sa političarima iz Demokratske i onima iz Republikanske stranke, ali time je, u epohi kada je Foks njuz sve više tonuo u pristrasnost, sve više postajao smetnja kako gledaocima, koji na toj televiziji nisu očekivali da neko bude oštar prema republikancima i da kritikuje Trampa, tako i kod voditelja večernjeg programa Foks njuza  koji sa neobjektivnošću i pristrasnošću desnici i republikancima, nemaju nikakav problem.

Tagovi

Povezani tekstovi