Krivična prijava zbog pretnji zaposlenima TV N1 na stranici Srbija naša zemlja

Naime, na stranici „Srbija naša zemlja“ tokom marta, u više navrata, putem velikog broja objava i komentara na njih, upućivane su pretnje zaposlenima N1, a posebno direktoru Jugoslavu Ćosiću.

Svojim objavama, kako se navodi u prijavi, administratori su podstakli korisnike Fejsbuka na komentare sa elementima krivičnih dela ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje, i ti komentari nisu brisani.

Na toj Fejsbuk stranici mogu se naći objave na kojima se grubo vređa direktor N1 Jugoslav Ćosić, iznose se neistine i klevete uz postavljenu fotografiju, a ispod kojih stoje i komentari koji pozivaju na „spontani upad na N1“. Među komentarima na objave o N1 i o Ćosiću su i: da se „počiste svi izdajnici“, „treba da uđemo tu i polupamo im sve i proteramo iz Srbije“, „zapaliti N1 i sve koji rade u toj mentalno psiho bolesno usranoj TV Bastilja krvnički prebiti bez milosti“, „zapaliti izdajice sa sve opremom“ i brojne druge slične sadržine.

Među komentarima bilo je i poziva da se „ide na kuću“ Jugoslava Ćosića, pominjanja dece…

Administratori stranice su iznošenjem pretnji da će napasti na život i telo ili iznošenjem uvreda, ugrozili sigurnost zaposlenih i spokojstvo građana, čime su izvršili krivična dela ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje, navedeno je u prijavi. Pored toga su umišljeno podstrekivali u izvršenju navedenih krivičnih dela druge korisnike Fejsbuka, tako što su svojim objavama uticali na njih da ostavljaju komentare sa elementima ovih krivičnih dela, dodaje se.

Ovakvim objavama izazvana je ozbiljna uznemirenost među zaposlenima N1.

Tagovi

Povezani tekstovi