Krlić: Pre izbora biće izabran Pekovićev naslednik

Elektronski mediji i Udruženje novinara Srbije u roku od petnaest dana trebalo bi da  dostave imena novih kandidata za to upražnjeno mesto, kaže za Danas Mirko Krlić, predsednik Skupštinskog odbora za informisanje.

Na pitanje  postoji li mogućnost da umesto Pekovića pre  raspisivanja izbora  bude  izabran novi član, Krlić kaže da će se to i svakako dogoditi pre izbora i da nema razloga da se dugo čeka.

Peković  je ostavku podneo danas potvrdila je Fonetu članica REM Olivera Zekić. Ona je navela da je Peković tekst ostavke uputio članovima Saveta REM i da ga još nije pročitala.

„Zatečena sam“, kratko je rekla Zekićeva. Peković je za člana Saveta REM izabran u decembru 2019. godine, a reizabran je u oktobru 2016. godine.

Prema zaključcima koji su postignuti u međupartijskom dijalogu  uz posredovanje evroparlamentaraca, osim popune  nedostajućih članova Saveta REM-a koji su izabrani krajem prošle godine , u ovom telu trebalo bi da budu i zamenjena  još dva člana. Jedina mogućnost je  da dva člana sami podnesu ostavke. Krlić je nedavno objasnio da je ostavka je lični čin.

„Što se zakona tiče, REM funkcioniše i sa šest članova, po zakonu je to moguće. Sada će imati pun sastav od devet članova. Promena dva člana, ako sačekamo i do kraja januara, mislim da neće ugroziti izborni proces niti demokratske procese u Srbiji“, naveo je tada Krlić.

Tagovi

Povezani tekstovi