KSM i Platforma Tri slobode: Pronaći nalogodavce targetiranja novinarke Isidore Kovačević

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Koalicija za slobodu medija i platforma Tri slobode najoštrije osuđuju targetiranje lokalnog medija “Podrinske” i njihove glavne i odgovorne urednice Isidore Kovačević, stoga zahteva da se pod hitno pronađu počinioci i nalogodavci tog čina.

Naime, prema dostupnim informacijama, u ranim jutarnjim časovima 17. decembra  pojavila se na visokokvalitetnom papiru u boji, „poternicu“ za glavnom i odgovornom urednicom „Podrinskih“, Isidorom Kovačević. Pored nje na plakatu jeste advokat Aleksandar Mijailović i maloletno lice V.A.

 

Prema rečima kolega iz lista „Podrinske“, razlog ovog “poziva na linč” jeste činjenica da vlast u Šapcu i pored finansijskog pritiska koji sprovodi nad ovom redakcijom, kao i konstantnih pretnji njihovih botova preko društvenih mreža – nije uspela da „ugasi“ ovaj list.

 

Brojnim člancima u kojima se otkrivaju činjenice o delovanju visokih funkcionera šabačke vlasti, ali i šteti koju strani „investitori“ planiraju da naprave u Pocerini, Jadru, Rađevini i drugim mestima u Srbiji, glavna i odgovorna urednica „Podrinskih“, Isidora Kovačević, očito je skrenula pažnju na sebe i postala smetnja.

 

Dole potpisane organizacije, asocijacije i mediji traže od policije i tužilaštva da hitno reaguju jer je potpuno jasno da je sada i život ove mlade novinarke ozbiljno ugrožen. Takođe, tražimo da se otkrije ko je naručio štampanje ovakvih„poternica“, odnosno koja štamparija je te „poternice“ uradila.

 

Asocijacija medija

 

Asocijacija onlajn medija (AOM)

 

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV)

 

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS)

 

Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“

 

Slavko Ćuruvija Fondacija

 

A11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava

Autonomni ženski centar

Beogradski centar za bezbednosnu politiku

Beogradski centar za ljudska prava

CRTA

Centar za kulturnu dekontaminaciju

Centar za praktičnu politiku

Građanske inicijative

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji

Inicijativa mladih za ljudska prava

Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD)

Naša zadužbina

Novi optimizam

Partneri Srbija

Trag fondacija

 

Novinska Agencija BETA

Tagovi

Povezani tekstovi