Kuršumlija raspisala konkurs za sufinansiranje medijskih projekata

kursumlija

[box align=’box-center’ id=’7065′]

Na osnovu člana 18. i člana 19. Zakona o javnom informisanju i medijima, Odluke o budžetu opštine Kuršumlija od 22.12.2014.godine i Finansijskog plana opštine Kuršumlija za 2015.godinu od 31.12.2014. godine, Opštinska uprava opštine Kuršumlija raspisuje konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2015. godini.

Namena sredstava i iznos:

Odlukom  Načelnika opštinske uprave opštine Kuršumlija br. I-400-30 (član 1 stav 1.) od 13.3.2015. godine, sredstva u iznosu od 1.750.000,00 dinara, namenjena su za Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja.

Namena konkursa je sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana na teritoriji opštine Kuršumlija; zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije; unapređivanju pravne i socijalne države; slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i mladih; razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva; razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema; razvoju nauke, sporta i fizičke kulture; zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi; unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije. 

Na Konkursu može učestvovati:

1.    izdavač medija čiji medij je upisan u Registar medija, odnosno Registar javnih glasila u Agenciji za privredne registre;

2.    pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija.

Pravo učešća na Konkursu nemaju izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda.

Pravo učešća na Konkursu nemaju lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva od Opštine namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu na vreme i u propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj o realizaciji projekta.

Učesnik Konkursa može konkurisati samo sa jednim projektom.

Izdavač više medija ima pravo učešća na Konkursu s jednim projektom za svaki medij.

Učesnik konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80% vrednosti projekta.

Učesnik Konkursa kome su dodeljena sredstva za projekat od Opštine, može u toku iste kalendarske godine da učestvuje sa istim projektom na konkursima raspisanim na svim nivoima vlasti, s tim da ukupno dodeljena sredstva ne prelaze 80% vrednosti projekta.  

Rok za prijavu

Prijave na Konkurs podnose se u roku od 15 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Novosti“: od 20.03.2015. godine do 03.04.2015. godine.

Odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Korisnik sredstava je dužan da izveštaj o realizaciji utrošenih sredstava  dostavi do 31.12.2015. godine.

Dokumentacija i smernice za učešće na konkursu

Učesnik konkursa je obavezan da popunjen obrazac za učešće na Konkursu dostavi u četiri primerka. Obrasci i smernice za učešće na konkursu:

– Tekst konkursa
– Obrazac prijave za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja 
– Tabela budžeta projekta

Tagovi

Povezani tekstovi