Laketić povlači tužbu protiv “Južnih vesti”

Posle svega 4 meseca od tužbe protiv Južnih vesti, Laketić je odlučio da odustane od ovog procesa, ali u zvaničnom podnesku nisu navedeni jasni razlozi za to.

Ovim izjavljujem da povlačimo tužbu protiv tuženih u napred naznačenom predmetu – stoji u podnesku.

Prokupačkom sudu je ovaj dokument podnet krajem novembra, a postupak bi i zvanično trebalo da bude okončan nakon izjašnjenja advokata Južnih vesti.

Podsetimo, Laketić je tužbu podneo zbog teksta u kojem su novinari pisali o asfaltiranju puta do kuće njegove žene o trošku Prokupčana, a u kojem su podsetili na prethodni tekst u kojem piše da on poseduje dva stana u Beogradu.

Iako nije tužio zbog teksta o stanovima, niti je imao primedbe na njega, on je tužio medij zbog podsećanja na taj tekst, jer je u međuvremenu, kako je tvrdio u tužbi, prodao jedan od njih.

Sudija u ovom predmetu u prokupačkom Osnovnom sudu bila je sama predsednica suda za koju je Laketić glasao kao narodni poslanik u Skupštini Srbije, a ročište je zakazano ekspresno.

Ipak, nakon ukazivanja advokata Južnih vesti da sud u Prokuplju nije nadležan za medijske sporove, već da je za to zadužen Viši sud u Beogradu, prokupački sud se proglasio nenadležnim.

Tagovi

Povezani tekstovi