Leskovački sindikalci prete tužbom RTS-u

U dopisu upućenom RTS-u, sa potpisom predsednika sindikalne organizacije Vladimira Miljkovića, navodi se da sindikalci nemaju TV prijemnik i da zbog siromaštva svog članstva, ne mogu da kupe čak ni portabl prijemnik na baterije.


– Bio sam šokiran kada sam dobio račun na iznos od 300 dinara na ime TV pretplate za mart mesec. Mi nemamo ni prostorije za rad, a kamoli televizor. Sastanke održavamo u dvorištu leskovačke bolnice ili na ulici, kao da smo u ilegali.


Ukoliko ne odgovore na naš dopis, ili ponovo pošalju račun, bićemo prinuđeni da ih tužimo kako bismo ih sprečili da stiču protiv pravnu dobit – kaže za „Blic“ Miljković, dodajući da se RTS pozvao na stav 7 Zakona o radiodifuziji kojim su sva fizička i pravna lica obavezana da prijave svoje TV prijemnike.


Od 724 nemedicinska radnika Zdravstvenog centra u Leskovcu u Sindikat nemedicinskih radnika zdravstva Srbije učlanjeno je njih 510. Prosek zarada nemedicinskih radnika, računajući i psihologe, pedagoge i socijalne radnike, iznosi oko 12.000 dinara. Polovina od tog broja, prema programu resornog ministarstva, predstavlja tehnološki višak, što dodatno izaziva ogorčenje.


– Od nas je Vlada napravila socijalne slučajeve, a od objavljivanja broja tehnološkog viška među zaposlenima vlada prava panika. Račun za TV pretplatu došao je kao so na ljutu ranu – ogorčen je Vladimir Miljković.


M. Ivanović

Tagovi

Povezani tekstovi