“Ludilo režimskih medija u Srbiji”: Kako regionalni mediji izveštavaju o Vučićevoj odluci da podigne borbenu gotovost?

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O napetoj situaciji na Kosovu i odluci Beograda, odnosno predsednika Srbbije Aleksandra Vučića da podigne borbenu gotovost na najviši nivo, izveštavaju svi regionalni mediji.

 

Oslobođenje pod naslovom “Ludilo režimskih medija u Srbiji / “Vučić se sastao sa patrijarhom Porfirijem, kao Lazar traži blagoslov da brani Kosovo””, prenelo da je predsednik Srbije sinoć oko ponoći obavio razgovor sa patrijarhom SPC-a Porfirijem, te da su “pojedini režimski mediji, poput Informera, napisali su kako će “Vučić, kao Lazar, tražiti blagoslov od Porfirija da brani Kosovo””.

 

Oslobođenje piše i o tome šta znači kad je vojska u stanju najviše borbene pripravnosti.

 

Jutarnji list pod naslovom “Vojska i MUP Srbije u stanju pune borbene pripravnosti zbog Kosova, Vučić: “U teškoj smo situaciji…””, takođe izveštava o novostima iz Srbije.

 

Ovaj hrvatski list podseća da su “dodatne tenzije u ponedjeljak potaknule najave iz Prištine da kosovska vlada ima „operativni plan“ za uklanjanje barikada, a da se to očekivalo od mirovne misije (KFOR) čije snage to nisu do sada učinile”.

 

Osim što izveštavaju o situaciji na Kosovu i odluci Vučića, crnogorske Vijesti pišu i o tome kako svetski mediji izveštavaju o ovome.

 

Sarajevski portal klix.ba piše u tekstu “U Srbiji naloženo podizanje borbene gotovosti Vojske i MUP-a na najviši nivo”, između ostalog, da prištinske vlasti nisu komentarisale Vučićevu optužbu o prebacivanju snaga i podizanju borbene gotovosti Kosova, “no u javnosti je otkrivena informacija da je kosovska policija iznajmila opremu potrebnu za uklanjanje barikada”.

Tagovi

Povezani tekstovi