Lutovac: Vučić privatizovao RTS

rts-logo

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je, tokom rasprave o amandmanima podnetim na izmenu Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, da Radio-televizija Srbije (RTS) nije u funkciji ostvarivanja javnog, nego privatnog interesa.

„Mi nemamo javni medijski servis, već privatizovani javni medijski servis, a privatizovali su ga Aleksandar Vučić i politička kasta oko njega. Taj servis ne radi u interesu građana, nego u ličnom interesu Vučića i njegove kaste. Javni servis emituje ogoljenu propagandu Vučića i njegove organizacije koja se predstavlja kao politička stranka“, rekao je Lutovac za skupštinskom govornicom.

 

Lutovac je istakao da bi RTS trebalo privatno da se finansira, „ako će i dalje da bude privatni servis“, a ocenio je da program RTS počiva na prikrivanju istine, ulepšavanju stvarnosti i oblikovanju, a ne informisanju javnog mnjenja.

 

„Vaše pravo je da nemate pojma šta se oko vas dešava – trebalo bi da bude slogan javnog servisa. Ako se RTS ne ponaša kao javni servis, da li su građani dužni da ga tako tretiraju“, upitao je Lutovac.

 

On je rekao da oni koji prate javni servis ne znaju za Aleksandra Obradovića, koji je otkrio veliku pljačku državne imovine, ne znaju ko je i zašto zapalio kuću novinara Milana Jovanovića zato što to javni servis prikriva, jer je naručilac tog krivičnog dela visoki funkcioner Srpske napredne stranke.

 

„Oni koji se isključivo informišu preko javnog servisa, a to je ogromna većina građana Srbije, ne znaju da su kriminalci koji su odsecali glave i mleli ljude radili za SNS i državne institucije i da su uhapšeni samo zato što su strane službe otkrile njihove zločine“, kazao je Lutovac.

 

Prema njegovim rečima, građani koji se isključivo informišu preko javnog servisa ne znaju ni da u Srbiji postoji opozicija.

 

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ Milenko Jovanov naveo je, komentarišući izlaganje Lutovca, da je „svedok-optuženi Lalić rekao da su Belivuk i Miljković više puta pomiljali ubistvo predsednika Aleksandra Vučića, da su rekli da ga treba ’olindrati’, kao i da je pet miliona evra koje je Lalić ranije pominjao da je Radoje Zvicer poslao bila samo prva tranša“.

 

„Toliko o tome ko za koga radi, a čiji je interes da se ti ljudi brane i da im se odbrana iznosi ovde u Skupštini, neka građani sami prosude“, rekao je Jovanov.

Tagovi

Povezani tekstovi