Maja Gojković traži informacije o otkazu novinarima

Gojkovićeva u današnjem pismu javnosti navodi da je sada pravi trenutak da se u ime gradske vlasti „umeša“ i pozove Adamovića da o svim zatečenim  problemima u ovom javnom preduzeću, kao i razlozima otpuštanja dvoje novinara obavesti nju, Skupštinu grada i širu javnost.

Ona u pismu ukazuje da je TV „Apolo“ izvesno vreme dežurna tema lokalnih i drugih medija i jednog novinskog udruženja i tvrdi da se jedan, u suštini radni spor, obilato koristi kao povod za napad na gradske vlasti koje, navodno, vrše obračun sa „ideološkim neistomišljenicima“.

„Kategorično tvrdim da ni ja, kao ni bilo ko iz mog kabineta ili Gradskog veća ni jednog trenutka ni na koji način nismo pokušavali da utičemo na uređivačku politiku TV Apolo, niti na poslovne poteze Saše Adamovića“, ističe Gojkovićeva.

Ona tvrdi da su „svi dobronamerni koji prate program TV Apolo“ u to mogli da se uvere jednostavnom analizom informativnog sadržaja ove kuće, dodajući da je njenih i izjava i gostovanja njenih saradnika, bilo mnogo manje nego u drugim medijima.

Gojkovićeva takođe navodi da je za neslaganja dvoje novinara s direktorom, koji je u isto vreme i v.d. glavnog urednika, i otkazima koje su dobili, saznala iz novina.

Novinari Televizije „Apolo“ Tatjana Venčelovski i Dimitrije Vidanović dobili su pre dva dana otkaze i u obraćanju medijim optužili direktora te stanice Sašu Adamovića za ideološki obračun sa zaposlenima.

„Otpušteni smo jer smo branili profesiju, jer smo govorili istinu i branili svoje stavove“, rekao je Vidanović na konferenciji za novinare u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine (NDNV).

Predstavnici NDNV su kazali da je rešenje o otkazima protivno odredbama Zakona o radu i najavili da će o tome obavestiti domaće i međunarodne institucije.

NDNV je optužilo direktora Adamovića za „političku čistku“, po ugledu na one koje su sprovođene početkom 90-ih godina u državnim medijima u Srbiji.

Tagovi

Povezani tekstovi