Maja Pavlović premijerki: Nisam tražila otpis dugova Kanala 9, sastanak ništa ne rešava

Komentarišući tvrdnje premijerke „da ne zna šta bi mogla još da uradi“ ako je njen zahtev da SOKOJ i ETV dugove otpišu, Pavlović je UNS-u rekla da nikada otpis dugova nije tražila.

„Kanal 9 traži da se reše postupci koje smo pokrenuli pred sudovima, u kojima, između ostalog, treba da se ustanovi koliko u skladu sa zakonom SOKOJ i OFPS mogu i treba da nam naplaćuju svoje naknade“, rekla je UNS-u Pavlović.

Odgovarajući na pitanje premijerke da li je diskriminacija ako je Kanal 9 dobio 1,6 miliona dinara na konkursima za medije, Pavlović je UNS-u kazala da to jeste primer diskriminacije.

„Ako projekti Kanala 9 na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou dobiju podršku u iznosu od 1,6 miliona, a Novosadska televizija u iznosu od 8,8 miliona dinara, godinama unazad, to meni liči na diskriminaciju“, rekla je UNS-u Pavlović.

Podsetimo, Ana Brnabić juče je, odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa slučajem Maje Pavlović, rekla da „ne želi da pravim presedan i nekome naredi da joj otpiše dugove, koje inače, svi drugi plaćaju, jer će onda to da znači da živimo u anarhiji“.  

Premijerka je pozvala Maju Pavlović na ponovni sastanak sa UNS-om i NUNS-om, kako bi se dogovorili šta može da se uradi „u skladu sa vladinom prava“.

„Zvali smo SOKOJ, zamolili ih i oni su zvali i rekli da se ti dugovi reprogramiraju, ali ako neko neće i kaže ne, ili ćete da mi otpišete dugove ili ću da štrajkujem glađu, ja sam rekla da kao predsednica Vlade to ne mogu i ne želim da uradim. Ne želim da pravim takav presedan „, rekla je Brnabić.

Ponovni štrajk glađu ukoliko se do sutra ne reše problemi Kanala 9

Maja Pavlović u ponedeljak je obavestila UNS da će, ukoliko joj se do kraja nedelje ne omogući obećani sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ne reše problemi njene televizije zbog kojih je pre tri meseca štrajkovala glađu, po treći put otpočeti štrajk.

Pavlović je tokom prethodnog štrajka glađu iznela deset zahteva i tražila da četiri budu ispunjena kako bi prekinula štrajk. On je prekinut posle javnog sastanka sa premijerkom. Brnabić je tada rekla da će dati sve od sebe da pomogne Maji Pavlović, ali da sve treba da bude u skladu sa zakonom.

Pavlović je u zahtevima, između ostalog, osporavala tarife i naknade Organizacije proizvođača fonograma Srbije, Javnog preduzeća „Emisiona tehnika i veze“ (ETV) i SOKOJ-a.

Tagovi

Povezani tekstovi